hele nejsme ve 20. století aby se ničili zařízení. To pro nikoho nemá cenu. Zařízení má cenu když pracuje a vydělává a je jedno jestli pro ISPíka nebo je hacknutý a pracuje pro někoho jinýho. Navíc mikrotik nic o zavaděči nepsal a ani na foru se to nepotvrdilo.
- Svatá pravda, nejsme (Hapi3, zase ta příšerná hrubka!)
- Svatá pravda, zařízení má cenu jen tehdy, když pracuje. Ale i poškození konkurence je důvod, sice velmi podlý, ale i takoví existují. A není to poškození ledajaké. Pokud je napadený drahý stroj, nemusí mít technik druhý v regálu. Výpadek se může protáhnout na delší dobu než obvykle, poslední konfigurace nemusí být někdy k dispozici, zkrátka nepříjemná představa
- Nechci samozřejmě mluvit za Mikrotik, ale já mít v něčem chybu, určitě to nebudu papouškovat do světa, dokud to neopravím. Kromě toho, ta zpráva nebyla od Mikrotiku, ale od někoho jiného.
- V té zprávě je sice slovo: stroj se "zničí", což může být i špatným pochopením nebo překladem. Já to ale s trochou fantazie čtu tak, že může být narušena pouze část zavaděče, které řídí Netinstall a vše ostatní bude fungovat.
Zhruba před měsícem mi volal pán, že má zavirovaný a zamklý hraniční router s tzv. bezpečnou verzí, bez zálohy. Nakonec však pomoc odmítl, že si to vyřeší sám, konfigurace prý byla velmi košatá, nechce o ni přijít.
Teprve včera (po měsíci) se mi tento stejný router objevil na stole. (Jeho obsah je velmi podobný s výše prezentovanou verzí kolegy roman.wifi@post.sk). Z tohoto a mnoha dalších (ověřených) případů usuzuji, ze velká část lidí provozuje zavirovaný a zamklý mikrotik i nadále, dokud ho neodemkne, (především z důvodu ztráty konfigurace), což může být nikdy. No, a pokud nebude moci udělat reset / netinstall, co udělá pak?
- To, že se to na fóru nepotvrdilo, je poněkud divný argument. Zatím se o tom ani nějak široce nediskutovalo. Víme jistě pouze to, že pár strojů takto postižených se objevilo, nevím(e) zatím spolehlivě, čím to je (několik verzí NI nepomohlo) a jediná diskuze zde ohledně tohoto byla:
Otázka: "Je to možné?", odpověď: "není". mpcz, 6.oct.2018