Asi dělám něco špatně nebo nevím. Můžete mi poradit proč celá řada CRS/CSS 326/328 má problém s přechodem 1G na 100Mb? Problém se projevuje následovně.
Uplink doma v síti do RB850 pomocí 1Gb ethernetu. Pokud připojím počítač 1Gb, tak není problém tahat co dá domácí linka 100+Mb. Jenže pokud počítač omezím na 100Mb (kabelem, routerem, PoE injektorem, přes drivery), spadne rychlost stahování z internetu na cca 30-50Mb a kolísá. Zkusím místo z netu stáhnout film z domácí NASky a normálně dostanu plných 100Mb. Takže problém při komunikaci přes router do internetu. Nepomáhají různé kombinace Flow controlu, nic. Jakmile je tam prostě 1Gb->100Mb tak je to v háji. Ale jen do netu. V domácí síti je to OK.
Jenže pak nahradím CRS328 případně CSS326 za CRS125 nebo blbýho TPlinka tak v totožné konfiguraci tahám z netu plných 100Mb.
Jsem blbej já, nebo prostě Mikrotik opět podělal návrh celého switche, použil čipy od Marvellu a tím je celý switch použitelný jen a pouze na 1Gb? A to nepočítám, kdyby někdo chtěl zkoušet 10Gb uplink, to bude úplně to samé.