kozlicek Hmm 80ka od Racomu uz tu mela byt mit 2 roky zpet.Pokud mam v siti 1 spoj tak neni problem prejit k racomu ale pokud je jich v siti vice uz se nevyplaci migrovat... Leda ze by to podstrelili cenou ale tomu neverim.
zzam k3ny A co to má/nemá mít, když píšeš, že to nebude žádná hitparáda? Jsou nějaké první vlaštovky o přenosové rychlosti, vysílacím výkonu, spotřebě apod. ?
kozlicek okoun 100gb ne ale pokud by to slo napajet pres poe AT jako ray2 a melo to 18db ,4kqam, a rx -78dbm, cap. v zakladu 2gb,cena 95kkc, tak by to celkem slo..Myslim si ale ze to rise snu...
julian kozlicek tak jsem to pro tebe dohledal, ale je to jen foto: https://www.dropbox.com/scl/fo/pk60ugwut0rdv5qeagvul/h?dl=0&rlkey=po984a2c9ql2h41hvuyd4nw2w
whef julian : Díky na Futuretechu, nebo kde se to ukazovalo, jsem taky nebyl. Ale pokud to bude mít nějakou rozumnou cenovku, tak proč né. Je otázka kdo má už třeba Ceragony nebo Eriky, tak jestli do toho půjde, ale mohlo by to být levnější.
kozlicek julian dekuju.koukam parametrove trochu horsi jak erik.Cekal sem nizzsi spotrebu,to by bylo fajn,leč bohuzel.
whef Tak spotřeba je asi dána výkonovým čipem, který bude stejný jako ve všem ostatním, tedy stejnou účinností a zahříváním. Pokud se nepletu tam to bude první "české" 10 Gb/s rádio.
gemb Neviem co mate stale s tou spotrebou...na to, ze to prenese 10Gbit tak je 45W na stranu v poriadku. Ine 80tky maju spotrebu 60W pri obdobnej kapacite. Takze posun tam je ale snad ste necakali spotrebu 20W ako na freebandoch...kto chce spotrebu a chce prenasat gigabity tak musi pockat na dalsie ad / ay wifi radia...tam to bude realnejsie
julian gemb Ahoj, jj jediná výjimka, jsou nyní C verze (nejnovější) Siku, ty mají spotřebu cca 35W. Jinak, já se na to těším, už jak malý Jarda.
gemb Nieco mi asi uslo ale uz aj na stranke racom ci vanca je k dispozicii Ray3 v 10GHz....hovorim si...preco? Preco nespravili radsej 11tku a nie 10nu pre obmedzeny trh...10nu ked chceli spravit mohli neskor...
kadlcikales gemb Omezený český trh má Free pásmo 10Ghz a zase 11Ghz v licenci tak pro to.... P.S. Nevěděl jsem že jsme omezený trh , vždy jsem si myslel že jsme bezdrátová velmoc 😃
gemb kadlcikales vsak jasne, to sme sk aj cz velmoc v bezdrate ale povedal by som, ze vyrobca da prednost pasmu ktore je na celom svete a nie pre jednu krajinu. U nas je 10ghz akurat tak na smiesny ptmp...takze nepouzitelne.
rmj Za mě Ray3 v 10GHz je bezva posun. Potřebuješ na delší vzdálenost přenést stovky Mb/s a nechceš platit licenci, ideální volba. Samozřejmě někde je 10GHz hodně zarušené, ale to není náš případ. Už se těším na první spoj v síti 🙂