Ved pisal, ze jaks taks v EIRP cize cez 15db bude jaks tak Co sa tu zas hrate....24GHz na 5km v limite na plnu modulaciu 5.1km na 2048qam a 112Mhz to ma do anteny tx -9, celkove eirp je 36dbm. Aby bol v limite musel by mat tx na -25 ale potom by mu chybalo skoro 16db signalu Na 2048qam, 112Mhz v limite eirp 20dbm s 90cm parabolami to mame spoj na krasnych 800m a nemas ani ziadnu rezervu, je to proste presne. Takze vsetko nad 800m ak ma ist plnou kapacitou je proste mimo limit. Este stale mi tu budeme hovorit rozpravky o dodrzani eirp a max kapacite? Na 800m si kupim LHG60....
ale však on píše "Spoj mám na 5,1 km. Nastaveno -25 jede to plnou modulací jakš-takš v erip, na špatný počasí ATPC ještě to nemělo potřebu zatopit, antény arkivator 90...". Tedy -25 je jakš-takš, za mě košér. -9 je samo jinde, ale stejně to nechápu jak to kdo myslí. To je jako když tu někdo vykřikuje jak sněhulák dá 700Mbit na 3Km v normě. to je asi taky trochu jinak ne? Nebo mi něco uniká?
sněhulák dá v normě 500Mb/s na 3,3km - používáme ho tak. On ten prokletej sněhulák je stále super, protože má xpic (nebo mimo?)
Jestli má nastaveno -25 na výkonu, tak si asi nevšiml že má zaplé ATPC a že si spoj sám přisvítil na 30ti násobek limitu....
Verejnym tajemstvim je ze si snehulaci blize neupresnenou technikou take za deste pritapeji... Ale jinak ano AF24 na svou dobu byla zazracna. Vyhoda toho Raye je ta ze potrebuje de facto 1/2 pasma (zabere to jen 1 polarizaci). Obecne je skoda ze ubnt od te doby neprovedla zadnou modernizaci.