Ahoj, souhlasím, že v pásmech 24GHz je to maximum, ten gigabit, ale k tomu by nemuseli být použité asymetrické kánály myslím, záleží jakou max šírku pásma to využije. Ten gigabit to možná dá symetricky, ale nevím. V 17Ghz je ještě o trochu méně místa, tak uvidíme, až ten spoj bude. Jinak použití XPIC, by šlo myslím, už jen těžko, protože spoj používá obě polarizace, jednu pro TX, druhou pro RX, aby se zvýšil více odstup signálů, je tam malý duplexní rozestup (17,24Ghz)
Nepřipadá mi to zase tak tragické. Když připojuji UTPčkem, použiji PoE, když optikou tak dám redukci a použiji dvojlinku. Měřící konektor+LEDky na zadní straně budou lépe přístupné než na staré verzi.
Ahoj,
když už jsem založil toto vlákno, tak bych měl asi taky přidat svůj názor.
- ergonomie, asi se všichni bojíme, aby nedošlo je snížení ergonomie, která je asi u Ray2 dotažena skoro k dokonalosti (alespoň pro mě), nicméně přikláním se k názoru "rsaf" podle mě nejsou v Racomu takoví blázni, aby si toho nebyli vědomi, ale čas ukáže
- MW parametry, z toho mála co je známo to vypadá, že se Racomu podaří vytěžit ze 17/24GHz pásma absolutní maximum (z pásem o šířce 200-250MHz) a to i díky proklamované asymetričnosti kanálu a předpokládanému malému nutnému frekvenčnímu odstupu RX/TX.
Prostě víc se moc z těchto pásem vytěžit nedá 100-112MHz = 1Gbps, jedině co by se dalo ještě přidat je XPIC - ale do toho bych osobně ve volných pásmech nešel a tak se nedivím, že do toho nejde ani Racom.
- super je spotřeba 22W a s tím se pojící můj optimismus
- Stále doufám, že 80GHz v budoucnu bude, pokud modem zvládne 250-500MHz šířku pásma QAM 64-128 pak by se dalo SFP vyměnit za SFP+ a pokud by se spotřeba udržela pod 30W pak by se to stále dalo krmit po standardním POE.
- Problematické pro dosažení male spotřeby je asi i výkon co to dokáže při těch šířkách pásma a modulaci poslat, krásné by bylo asi cokoliv mezi 10-15dbm.
Ani by mě tak netrápila kapaxita, cokoliv mezi 1,5-3Gbps je podle mě OK.
R