basty ¨Montérky, u mě opravdu výživné téma, kdy s montérkami bojuji léta. Já mám ten problém, že plastové oděvy nesnesu (a to je také důvod, proč nikdy nemohu mít Engelbert Strauss, i když tam mají skvělé střihy a jsou líbivé). Plastové mají dost blbou vlastnost, v zimě je v tom zima, v létě je v tom pařák, člověk se v tom zapaří, nedýchá a mám všude jebáky, které si mohu celý večer pukat na zrcadlo. Takže musím jen bavlnu, případně bavlna s malou příměsí plastu. CXS Stretch mám také, ale používám je zřídka. Jsou líbivé, bavlna, ale ten střih, jak píšeš, je volný a moc nestrečují, i ta látka mi přijde taková tvrdší. Ardon přišel s novou kolekcí montérek ARDON®4Xstretch® a to jsou KONEČNĚ MONTÉRKY!!! Látka je parádní, je odolná, není tvrdá, bavlna, střih je skvělý, řekl bych, že to bude slim fit. Žádný volný střih, nejsou krátké, člověk je bez obav může nosit do pasu a dole mu nekoukají kotníky, pro šlahouny se dají montérky dole prodloužit odpáráním nitě tuším asi o dalších 5cm. Pracuje se v tom fakt skvěle, jako bych byl nahý. A ještě jedna důležitá věc. Celá ta kolekce sedí jak prdel na hrnec. Blůzu jsem nikdy k montérkám mít nemohl, protože u všech jiných značek a kolekcí strašně volný styl a byly krátké. Tady to ale vůbec neplatí. I ta blůza sedí skvěle, nečumí záda, nečumí zápěstí a přitom skvěle sedí přes trup. Mám z této kolekce i kraťasy, které jsou skvělé. Jediné co mi chybí je vesta, kterou výrobce zřejmě ani dělat nebude, prý malý zájem a nemá to pro ně smysl. Nakupuji na https://www.pracovniochrana.cz/, normální ceny a dělají i potisky nebo výšivky.