to Rsaf: na měření byly některé žíly se svodem, ale ty, které jsem použil byly stoprocentně čisté. Pokud by na nich byl jakýkoliv svod, to PU-čko by to stoprocentně odhalilo. Pro jistotu jsme odcvakl i konektor, pak ho podrobil zkoumání pod mikroskopem, vypadalo to, že některé vodiče byly na sebe dost napresované. Každopádně, ty co teď fungují, jsou stopro čisté. Ten Sergejův bug bych tak hluboko na 27. místo nezasouval, může to být kombinace bugu a neočekávaného chování, dvoj, trojchyba nebo tak něco, uvidíme, co napíše.
to Bartolomej88 et Myghael: možná sis nevšiml, že link je sice celou dobu OK, (snad kromě jedné sekundy v logu), ale ping na tu wifinku vypadl někdy až na 5 minut nebo dokud neudělá klient OFF/ON, wifinka vyměněna za novou i jinou. Nyní výpadek pouze 1 sec.
to Gemb et Ispič: ano, máš pravdu, vyměnit kabel by dost napovědělo, možná vyřešilo. Vzhledem k vývoji situace, kdy už dochází pouze k výpadku linku na cca 1 sekundu, což klient ani nepozná, alespoň v to doufám, nepovažuji za vhodné dráždit v tuto sváteční dobu okolní partaje. Vadný kabel jsem zažil samozřejmě za ty roky taky, ale nikdy se to nechovalo tak divně, jako teď. Ještě bych si rád promluvil se Sergejem. Pokud nabízíš pokračování, budu rád, jestli si pamatuješ takový projev u vadného kabelu. Všem samozřejmě děkuji za připomínky. mpcz, 26/12/2018
p.s. Teď jsem si všiml, že pokud dám v 750-ce "Loop protect" na "OFF" z původního "default", (což je dle ROS "OFF") na všech adaptérech, začne odpovídat údaj o posledním rozpojení linku skutečnosti a ne o cca týden dopředu (=spadl v budoucnu). Současně se shodí link na 1 sec. a log to zaloguje. Je tedy jasné, že tam alespoň v tomto má Sergej něco, co stojí za pozornost. mpcz, 26/12/2018