mohl by mi někdo poslat navigaci, jak se mám dostat přes telnet na taktování ? děkuji
Těsně po restartu, před naběhnutím systému, připojen přes sériový kabel, stisknout jakoukoli klávesu. Koneckonců výzva je vidět při startu na obrazovce.
No, nevím, ale u mě funguje i
/system routerboard settings set cpu-frequency=XXX
,ale jinak jak říká Beny nastavit si sériový port a dá se to přetaktovat přímo z BIOSu.(Jako terminálový program doporučuji buï TeraTerm, který je sice trošku starší ale stále plní to co má a nebo trošku modernější PuTTY umí připojení na sériový port téže). Bude se to hodit i do budoucna(když třeba RoS zkolabuje)
aha, v tom bude ten problém, nemám ten seriovej kam připojit (notebook ani pcčko už ho nemají ... grr
nedá se to udělat ještě nějak jinak ?
V tom případě doporučuji rozflákat.
a co rovnou redukci z RS232 do UTP,nebylo by to jednodušší i pro pozdější managment když bude MK třebas na střeše??
Proveditelné to sice je(stejně tak jako připojení konzole na IrDA nebo Bluetooth či cokoliv jiného) a není potřeba ani žádná redukce, ale je lepší když můžete být u stroje a kdykoliv ho restartovat. Vůně půdy má určitě své neocenitelné kouzlo.
Ja jen nechapu jak muze nekdo prodavat neco co nefunguje, bral jsem mikrotik jako hodne solidni firmu ale mam obavy aby se z nich nestal M$ a jeho nedodelky. Proc uvadi novy HW s nedodelanym SW fakt nechapu, jak chtej aby to nekdo kupoval kdyz to nefunguje.
Nechápu co to všichni máte poslední dobou za trend, takovým věcem se divit. MikroTik® je společnost.