Done: vypnout z el., držet tlačítko nahoře, zapnout el., stále držet...

o rok později

Ahoj. Mám problém s boxem arris VIP 4302. Pokud se dostanu do menu kde se zadává kod 7532 tak po jeho zadání se nikam dál nedostanu. Poradí prosím někdo co dělám špatně? Děkuji

Podle mě nejdřív 2357, reset fw, pak 7532 a nastavit http server, slash atd. Nikdy jsme nemeli problem.

Ani jeden kód mi nejde. Když ho restartuji tak naběhne sledovanitv. To tam teď nepotřebuji jelikož box běžel na jiné službě.
Nechápu kde je problém a jak ho odstranit.

Ked chces nahrat fw od inej firmy ako tam mas, tak musis box podhodit fake DNS server sluzby ktora tam je teraz. podarilo sa nam takto vyhodit orange fw a nahodit sledovanitv. Treba si odsledovat kam sa box pripaja pri bootovani, a presmerovat DNS dotazy na IP adresu, odkial si nova sluzba stahuje fw.

jopo Jako fakt? Dle mého ty kody fungují. url na stažení fw se nastavilo behem minuty, no problem.

tie kody su vo fw sledovanitv, cize tam to funguje. ked tam mas fw od ineho vyrobcu, tak nie.
    podla mojho postupu vies zblbnut bootloader arrisu, aby si skontroloval a stiahol fw, aky chces ty, a nie to co ma nastavene vo svojom fw.

zdeneksvarc změnil název na Arris VIP4302 a přehrání firmware .

jopo Teď momentálně tam je sledovanitv. Pokud zapnu normálně to chce zakat parovací kod. Pokud zadám jede sledovanitv. Já tam potřebuji dát původní firmware nangutv jelikož je mac spárována s touto službou. Bohužel se nemám jak dostat do menu kam zadám adresu kde bude stahovat firmware. U 3 boxů žádný problém jen u tohoto jsem dříve dal tovární nastavení a pak smazal.

o 6 dní později

Mám tu jeden 4302 od T-Mobile a nějak se mi nedaří přesvědčit ho, aby si stáhl firmware pro sledování.

Před 4302 je rb750, na kterém běží DHCP server s pŕidanou opšnou dle http://isp.sledovanitv.cz/faq/p/instalace-firmware-na-boxy-arris/#dhcp-mikrotik
        Arris si dle LOGu lízne IP z DHCPčka, ale vždy naběhne fw pro Tčko. Zkončím na obrazovce s výzvou: Zadejte PUK.

Jak z toho ven?

EDIT: Když si pustím Torch, tak vidím, že se pokouší připojit pouze na adresy z Tčka.

the_max Já jsem všechny boxy od T-Mobile dělal ručně klasicky přes ovladač jak má popsáno sledovanitv s tím rozdílem, že jsem nedával nic mazat ani továrko. jen jsem zadal adresu odkud tahá firmware. Dvakrát se restartoval a naběhlo normálně sledovanitv. Pak jsem mohl měnit firmware do aleluja. bohužel u toho boxu co jsem dal továrko a smazal firmware tak už pomocí dálkáče nejde kod pro tajné menu.

Možná jsem natvrdlej, to nepopírám :-D ale postup s dálkovým ovladačem jde snad pouze u 1113, protože má na spodní straně tlačítko, přemlouval jsem takhle 2ks 1113 po Digi TV. 4302 ho ale nemá a nebo jsem slepý.

Zmáčkni horní tlačíko na boxu, zapoj napájení, bude blikat žlutě, počkej na červenou. Pak pust tlačítko a začni mačkat = na ovladači. Dostaneš se do menu, dej remove software, reset to default, exit without saving.
          DHCP na mikrotiku nastavit tak, že nastavíte "Options" na Arris / 43 / 0xblablabla, pak Option Sets, a v DHCP serveru zvolit nastavené "DHCP Option Set". Jinak to někdy funguje a někdy ne. S Option Set mi to běhalo vždy.

Do menu se dostanu, remove software = yes, factory reset = yes, namačkat 7532 na dálkovém a nastavit HTTP Server: boot.sledovanitv.cz. Save and Exit a hotovo :-D

Kdyby něco, tak pro T-Mobile je HTTP Server: re02-bond2.prg04.iptv.viagia.cz což je 212.67.66.70

Takže díky za nakopnutí do správných míst.

remove software = yes, factory reset = yes jsem udělal u jednoho boxu a už jsem se nedostal požádání kódu nikam. Mám tam napevno sledovanitv a nic jiného tam nemůžu dostat. Proto jsem u všech dalších boxů nedával nic mazat a světě div se vše funguje. Bohužel ten jeden box nejsem schopen předělat na něco jiného

Jaky je teda spravny postup pro 4302? A bude to tedy fungovat naporad, ze se tam uz T-mob nenastavi zpatky?

Mě funguje ruční konfigurace podle návodu sledování, akorát místo spodního tlačítka držím to vrchní (jediné).

Jak udelas rucni konfiguraci u 4302 kde se neda dostat do toho menu k nastavovani serveru apod?

Do menu jsem se dostal normalne, jak je psane v navodu: Držte tlačítko na STB dokud dioda nezmění barvu na červenou. Po rebootu mačkat tlačítko s třemi čárkami. Napište na ovladači tajný kód 2357, nyní můžete STB nastavit statickou IP, atd.

📡 Telekomunikace.cz