Nj to je "CPU", ale rádio je na tom jak?

jezdec Ze by airfibery a LTU byly "obycejny" ARMy se mi nezda. Jak jsi na to prisel?
Mozna je to tam jen jako doplnek, ktery ma na starosti beh AirOS, NAT, firewall, shaping, vlany, a pod.

Istotne si nevyrabali vlastne CPU, na to je UBNT moc mala firma tam islo o tu wireless cast ktoru teda neviem kto robi...

o 5 dní později

Máte někdo UBNT LTU nasazeno v zarušenějším prostředí? Jak to jede s více klienty?

o 7 dní později

Taky bych se přidal k dotazu, jak LTU Rocket funguje v zarušeném prostření? Díky

zzam Ahoj, co pro vás znamená zarusené prostředí ?

kalda velké město, na PBE400 chytám 200 sítí, indoor i outdoor, spousta vohulených AC na 80mhz kanálu apod.
        Nicméně sem to dávat nebudu, to je sebevražda, ale řekněme tak polovina, to je normální stav.

v zarušeném prostředí právě můžete naladit zvlášť Rx a Tx takže by to mělo být lepší

o měsíc později

Trochu obnovím vlákno.
        Už to ma někdo nasazene delsí dobu?

o 7 měsíců později

My jeden spoj ptp v čistém prostředí a tam je to fajnový.

LTU Rocket mame stale vonku na RF30st horne v meste, sajt kde je to na normalnom airmaxe ac cervene od 5,1 po 5,8. Podla mna je to lepsie nez obycajny airmax ac, na 20MHz LTU dam v podstate tolko co na 30MHz airmaxe ac avsak velmi zalezi od lokality, niekde to je aj rovnake, niekde lepsie. Moj zaver je, ze sa to hlavne po financnej stranke neoplati a jedine cenovo vyhodne CPE je LTU LR ktore je zaroven obrovske fyzicky. Najlacnejsie CPE LTU je vlastne obal NS LOCO AC co je zas vsesmer....keby je ako CPU obdoba Litebeamu AC Gen2 bolo by o lepsie ale nieje a nebude. LTU je viac menej slepa ulicka UBNT podla mna...FW nato robia fakt dlho...stale to nema slubovane funkcie ani po 2 rokoch. Aby som nieco z toho ziskal tak v tom mame 2.1.0beta4 alebo je to poznat, ze je to beta...moje odporucanie je, kupit radsej uzke horny a rozdelovat sektory ako sa da, tam kde treba...LTU neriesit.....keby sa na tom da menit frame duration z 2ms na 5ms oznacene ako "capacity" tak by som to este skusil ale nejde to.

Pouzivame LTU cca 1 rok ako uplink pre mensie sajty, v spojeni s RFelement Horn 20st / 30st / 50st (podla situacie).
          Pre zaujimavost udaje z jedneho sajtu - horn 30st, kanal 30 MHz, dvaja klienti LTU Pro vo vzdialenosti 1.3 a 1.8 km, v oboch smeroch na oboch klientoch trvale 1024QAM, capacity 272/75 Mbps (realna priepustnost). Toto by som na 5AC urcite nedosiahol, u mna spokojnost.

kozlicek sektor na +1km???

prilis blizko? ci prilis daleko? BTW druhy LTU sektor na tom istom sajte je RFelements horn 20st, kanal 30 MHz, klienti 2x LTU Pro, vzdialenost 3.8km a 3.9km, rychlost oboch klientov stabilne 215/75 Mbps (256QAM/1024QAM) ..

pixall u nas moc daleko ty tvoje vzdalenosti.mozna nekde na vesnici mezi polemi a loukami.

basty a rušení?

rusenie je v tom mieste (s pouzitymi antenami) priemerne - ani extremne male, ani extremne velke.. LTU ukazuje mieru rusenia v celom pasme graficky a da sa dobre preladovat, chvilu pri osadzani sajtu sa s tym bolo treba pohrat a najst vhodny kanal.. vela robia tie RFe horny, dva sektory su od seba ani nie meter, uhol smerovania je medzi nimi cca 100 stupnov, a navzajom sa vidia zhruba na -85 dB, to je uplna parada.

📡 Telekomunikace.cz