Uff, 95% zde diskutujicich vadi ze jsou cleny spolku i lide co vlastne chteji (nebo si mysli, nebo dokonce byli uvedeni v omyl) byt zakazniky, to co navrhujeme udelat nejspis povede k tomu, ze v nasem spolku nejspis zustanou jen ti lide co je spolek zajima.
Zůstanou ve spolku, který nebude nic vlastnit a jen bude nakupovat služby od s.r.o.
Je to presne tak, dnes jsem predseda spolku, dalsi tyden nemusim byt, spolek mi nepatri, jsem jen jeho clen. Jinak vesmes tunelovali v 90letech lide nesvazani s tunelovanym subjektem, nevim o zadnem tunelu ktery by kopali lide co tu organizaci pred tim 15 let hyckali.
Myslím si, že kdybys opravdu počítal s tím, že tě mohou členové odvolat, tak bys to nedělal. Jak jsem už dříve říkal, určitě bych se nevěnoval 24/7 něčemu, co mi nepatří a někdo (schůze) mi to může hlasováním vzít.
Ve vpsfree se zatím netransformují na firmu, ale zavedli si alespoň "neomezené funkční období člena Rady". Odůvodnilo se to potřebnou kontinuitou v rozvoji... Ale co to je jiného, než řízení vlastní "firmy".
Mě prostě nedává smysl provozovat internetový spolek... a to nemůže asi ani nikomu, kdo není v Radě :)
Také si myslím, že spolky těžily při akvizici "zákazníků" tím, že jsou neziskové. Dělají to ve volném čase pro radost.. Teď si to všechno pro radost vyvedou do vlastních firem. Ano, morálně na to máte plné právo. Jinak to jen znovu ukazuje tu nesmyslnou formu spolku.