• Ostatní
  • Android systém hroutí lokální síť

Nezaznamenal jste někdo teď problémy s telefonama se androidem? Už jsem řešil několik lidí, kteří si stěžovali na problém s rychlostí internetu a pokaždý to dělal telefon, kterej chrlil nějakej multicastovej provoz do sítě. Po odpojení telefonu to jde v pohodě. Nic bližšího zatím nemám, ale nebaví mě to.

Áno môžem potvrdiť pred týždňom sa nám to stalo v jednej reštaurácii.

Kľakla cela wifi sieť výmena za iné AP nepomohlo robili to konkrétne telefóny Prestigio

Po aktualizácii telefónu to prestalo.

Setkali jsme se tím u nějaké staršího androidu typu Sencor, Prestigio atd., kdy po jeho připojení k wifi vypadávala komunikace. Telefon stačilo restartovat a už se problém neobjevil.

Áno reštart pomohol ale len na hodinu po hodine to bolo naspäť.

Co používáte za wifi vysílač? Případně byl vyměněn?

Setkal jsem se ted s problémem že když telefon využívla internet že ostatní zařízení to zničilo, pomohlo až vyměnit router....

Co dělá wifi nehraje roli. Netis, hAP, celej AP systém na Edgecoru.

Měl jsem kliku, že na první případ jsem přišel u člověka, který měl jen notebook a telefon. Klasicky jsme začali výměnou Netise 2411 za hAP ac lite. Za hodinu volá, že je to stejný. Do netu nic nešlo, tak jsem mu řekl ať to vyzkouší s vypnutým notebookem jen na telefonu, abych vyloučil chybu v jeho notebooku. Bylo to stejný, tak jsem mu řekl ať vypne telefon a náhle to začalo šlapat. Když zapnul telefon tak po chvíli zase špatně. Tento uživatel aktualizoval nějakou hru a už to nedělalo.

V jedný firmě pomáhal kolega ze servisního hledat proč jim jdou špatně ve skladech terminály, když si nevěděl rady, volal mě. Byl to opět android telefon, který posílal multicast pakety a zahltil celou wifi část sítě.

Dneska jsem řešil případ, kdy to odkrouhlo televizi připojenou kabelem, kde běžela HBOgo aplikace a filmy se sekaly. Po vypnutí Samsungu prej klid.

Tento týden už bylo případů spousta.

Značka mobilu nehraje roli, společnej jmenovatel je android.

aha, takže ne android ale shit aplikace v něm.

chtělo by to ale přesně napsat co je to za šit aplikaci abychom byli připravení :)

mame to na stole kazdy mesiac :( bohuzial riešenie je bud aktualizacia alebo vyhodit telefon/tablet.

Stáva sa že telefon nic neposiela...proste sa len pripoji na wifi a okamzite všetky zariadenia 300+ ping

Pokud to vzdáleně identifikujete, pomáhá uvedený mobil zakázat v access listu? Potom se problém neprojevuje?

Ano, stačí dát do access listu

Objevuje se to nahodne poslednich 14 dni, vzdycky to je multicast dns, zarizeni sype, co wifi da ... Zatim jsem nenasel zdroj, ale je to opruz :(

Jen potvrzuji take stejne připady .Také řešení uplně nevím zkoušeli jsme Netis a Tp Link a bylo to stejne.

řešení je pář řádků výše. Uvedený mobil dát do accesss listu aby se nemohl připojit

Řešil jsem obdobný problém u telefonu Nexus 5X s custom rom, vše vyřešilo zapnutí bluetooth na daném telefonu. Nevím proč, ale jakmile se zapnul bluetooth (jen jeho zapnutí v telefonu bez toho aniž by se bluetooth používalo) problém zmizel a už se neobjevil.

řešení je pář řádků výše. Uvedený mobil dát do accesss listu aby se nemohl připojit

To není řešení, ale rychlé obejití problému. Je ovšem potřeba zjistit, co je reálnou příčinou.

Btw. pokud nějaký telefon neústále hrne něco do wifi, tak na něm přece musí být i znát, že má najednou výrazně nižší výdrž baterky. Toho by si uživatel mohl všimnout.

Zkoumal někdo co to je za traffic? Jsou to mDNS requesty? Podle informací na internetu se tento problém objevuje již "pár let".

o 2 roky později

rsaf Nepodařilo se vyzkoumat příčinu?
    Zaznamenal jsem opět problém na domácích routerech. Všechno mobily s androidem i značkové. Cca hodinu po restartování mobilů vše jede, pak najednou vyletí ping na všech připojených zařízení na stovky ms a jde to do háje. Je úplně jedno jestli je mobil připojený na 2,4GHz nebo 5GHz.
    Kupodivu na CISCO AP s kontrolérem to nějak jede bez problémů.

selic Ja spis v posledni dobe resil iPhony. Nedavno jeden klient, ze je internet snek ... No snek byl pouze a vyhradne na jeho iPhone. TV, kabely a i MacBook vse ok ...
      Dneska reseni, ze se nemuzou pripojit k domaci siti ... No jeden iPhone ok jel celou dobu, druhy se po chvili snazeni a prenastavovani wifi pripojil a treti vubec ani po snahach prepinani kanalu, bandu atd. ...
      13:06:07 wireless,info 54:xxxxxxx@WiFi: connected, signal strength -57
      13:06:12 wireless,info 54:xxxxxxx@WiFi: disconnected, unicast key exchange timeout
      13:06:49 wireless,info 54:xxxxxxx@WiFi: connected, signal strength -57
      13:06:54 wireless,info 54:xxxxxxx@WiFi: disconnected, unicast key exchange timeout

📡 Telekomunikace.cz