Ahoj, 802.11R je vypnuté pro minimalizaci výpadků při přehození (dle komentáře). A ano, je to normální, že vysílají na stejném pásmu (pokud nejsou hned vedle sebe).
TP-Link Deco E4 - nastaveni wifi
Naecken : Právě, že signál se dost překrýval, to druhé to slyšelo na 40dBi Hm nevím proč to tak mají, nebo jestli je tam nějaká sychronizace, aby se to tolik nerušilo ? Jak jinak to používáš u klientů ? Děláš jim registrace a vše na jejich telefon ? Jiná cesta asi není, ale už je tu pár lidí co si smažou appku či vymění telefon, a pak musí složitě obnovovat heslo, když se to podaří. Mne to štve, i když je jasný proč to dělají, část funkcí je na předplatné a né zrovna malé, co jsem koukal. Nové wifiny i single budou mít stejné kravské nastavování
Záleží na typu zákazníka - buď si všechno dělá sám s malou pomocí (cca 60% zákazníků) nebo správa pomocí jediného cloud účtu (owner) u s tím, že pro nastavování hesla připojíš jejich TP-link účet jako správce (manager). Případně naopak.
Rozdíl je, že owner může jako jediný rozšířit Deco síť.
Vzhledem k počtu nasazených jednotek (kusy ne desítky) to je vždy individuální. Pro obyčejné uživatele super - krabička, co zázračně funguje a nikdo neví jak
Naecken : Jo jo, díky ty registrace jsou opruz, ale tohle používají už i nové wifi 6 routery od TP-linku co jsou samostatně, tak čekám, že to budou chtít bohužel rozšířit na většinu řad. No jinak, že se tam nedá vybrat kanál atd. to mne celkem prudí. Škoda, že to nefunguje jak EAP115 v cluster modu, ale pak to zrušili Na cloud účet asi kašlu, stejně to zpoplatní
Stejně tak jako část funkcí funguje jen 3 roky a pak za příplatek, což je ta rodičovská kontrola, antivir atd. nevím jak to funguje.
E4, M4 a P9 antivir nemají, ty jsem viděl jen na M5.
Člověk to musí brát jako spotřebku pro koncové uživatele, co nechtějí nic řešit a ani rozhodovat.
Zdravim,
mame problem s nekolika DECO.
Jde o to, ze u zakazniku jsou nastavene jako router se statickou IP adresou. S tim, ze privodni kabel je v portu 1.
Mame napsany script, ktery cca kazde 3 minuty vycita ze switchu MAC adresy a stava se nam, ze na tom portu, kde je deco vidime i zakaznicke MAC adresy z vnitrni site. Nenarazil nekdo na podobny problem? Proste se zda ze to DECO striktne neoddeluje WAN a LAN. Nebo jestli treba zakaznik tam neposle nejakej divno paket a DECO v tu chvili nevi ktery port by mel byt urcet jako WAN? Nevim :-(
Máte někdo prosím porovnání a používáte třeba
MERCUSYS Halo S12 ? Vím, že to je low cost tp-link. Ale za ty peníze by to pro nějaké uživatele nemuselo být špatné. Jinak s decem máme v poslední době dost problémy, hlavně protože se nedá nastavit stále kanál a bohužel některé zařízení se stále přelaďují pouze na 2,4 Ghz i když jsou přímo u routeru. To však dělá více TP-linků.
Ahoj, v síti deco nemohu pingnout nic, čemu dám pevnou IP mimo rozsah DHCP serveru, ani se na to nedostanu. Absolutně netuším, jestli DECO má nějakou izolaci klientů a jak se to dá vypnout. Máte, měl jste, někdo stejný problem ? Deco je nastavené jako router
DECO je tvrdohlavé zariadenie... je to zariadenie pre usera...tu ma polož a nič odomna nechci... Skuste to nastavit ako acces point a pustit DHCP za nim.