mám v routeru extra balíčky: "system, advanced-tools, dhcp, ipv6, routing, wireless, security"
Na routerech s 16MB uložištěm se v tomto stavu nelze vrátit na main package přímo což v7 má. Zkoušel jsem odebírat balíčky a stačí odebrat advanced-tools a security nebo advanced-tools a ipv6 a už se může skočit na main v6 i v7. Záleží tedy jestli vám nevadí přijít dočasně o SSH/IPSEC nebo IPv6. A hlavně nemít v uložišti nějaký backupy a podobně. Vypozoroval jsem že před nahráním balíčků musí být v uložišti minimálně 4MB (cca 3936 KiB) volného prostoru jinak následný restart neprovede upgrade a zahlásí málo místa.
Upgrady z main na main projdou vždy a upgrady na smips platformách jsou také v pohodě protože mají menší balíčky.
Pokud má někdo automatizovaný systém na upgrade a chce odebrat balíček při upgradu (v6 na v6) tak lze vytvořit prázdný soubor a pojmenovat ho tak jak se má ve skutečnosti jmenovat a který se má odebrat (uninstall) a provést upgrade. MK najde soubor s velíkostí nula a provede uninstall. Další upgrade už pak může projít na main package protože je více místa. Nemusí se tedy do winboxu nebo ssh a označit tam balíček pro uninstalaci a restartovat router.
Dále od verze 6.49.2 je v "check to upgrade" nová volba "upgrade". Oficiálně jenom tak lze přes tuto funkci upgradnou na v7 a po upgradu se volba sama přepne na stable a pokračuje se už pouze ve v7.
PS: tak to funguje pouze pro mipsbe. S armem to nejde.