julian Mam 2ks ale cekam jeste na mpo patchcordy pro qsfp. Pro jake pouziti, resp do jake topologie / místa v síti je zamyslis? R
k3ny me by zajimalo jakej to ma buffer. nikde o tom neni zminka. Jinak sw na stejnem chipu se urcite objevi vice.
petrbacina Teoreticky jsou to 3MB, když by to bylo stejně jako například v Eltex SW, které používají stejný čip (Marvell-98DX8332). Ale ono je to stejně jedno, protože Mikrotik s buffery pracovat stejně neumí.
disk pro test zakoupeny 2ks, spojeny 4x qsfp, bonding 80Gbit, rstp, vlan 45Gbit při testech, na více nebyl výkon ostrý provoz cca 2 měsíce a bez problému delší dobu používáme i crs317-1g-16S+, a také zatím bez problému
lien Já jsem ho plánoval jako switch a musím se přiznat, že jsem zatím více než na rozpacích... chtěl jsem pomocí 10gbit uplinku propojit s 2x CSS326-24G-2S+ a při větším provozu začnou vypadávat pakety... aktuálně vůbec nevím, co s tím.
pgb Varování k novým kusům - koupil jsem v 1/2023 MK CRS326-24S+2Q+RM .... některé mají tendence po delším odpojení od elektřiny (rámcově přes noc) druhý den nenaběhnout. Svítí FAULT ledka, konzole mrtvá, netinstall nic, porty nereagují .... evidentně nejsem sám 🙁 .. tak pozor na něj https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=187826&sid=1711cdfad798165e1e892a063105e761 Kus který jsem zakopil v 6/2022 funguje v pořádku, teče mi přes něj něco a nevím o něm.
pgb Puski nejvíc, koupil jsem to jako záložní switch .. vybalím po třech týdnech z krabice, zapnu a ono nic. Po asi 50tém cyklu elektřinou to naběhlo - aktualizoval jsem a vypnul. Ráno z toho byla zase mrtvola, tak to vezu na reklamaci. Vůbec si neumím představit to nasrání, kdybych to vytáhl ze skříně jako zálohu ve chvíli kdy je problém a ono to ani nenajelo.
Puski pgb no mám tu ve skladu 5x ty PoE verze, někdy z listopadu. A 2 kusy z té dodávky už nasazeny na sajtech. Trošku si mi teď dal brouka do hlavy. Ale random restart se mi tam zkoušet nechce abych to vyzkoušel 😃
coitus Nepliest si CRS326-24S+2Q+RM a CRS326-24G-2S+IN/RM su to rozdielne switche (98DX8332 vs 98DX3236). CRS326-24S+2Q+RM mame asi 5ks, bezia na nich VLAN-y uplne bez problemov uz asi pol roka. Dalej to agregujeme v CRS504-4XQ-IN. Pozor na CRS354-48P-4S+2Q+ https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=160561 Je tam nejaky HW problem zo zamrzanim portov (u mna 9-16) a mikrotik ich veselo vyraba/predava dalej...
gemb Cize zhrnme si ti...pozor na switche zn. Mikrotik,su to totalne sroty a treba pouzivat nieco ine...tplink s ktoreho sa viacej ludi smeje aky je to shit je uplne inde kvalitou a funkcnostou...mikrotik je dobry do vystavnej skrine.