asdfgh máte někdo reálné nasazení AF60LR? Chtěl bych vědět jak to chodí na 1,5 -2km a vliv počasí. Díky moc.
julian Za mě OK, do 1,5km. Jinak moc nevím co furt máte s tou vzdáleností, prostě jde přeci o fyziku a tu má toto pásmo danou.
pintero Mě na spoji AF60LR co mám v provozu 17 dní přestala jednotka ukazovat GPS a druhá strana začala mít o 10 dBm menší signál. Takže aktuálně to má -45 a -55 dBm sakra.
pintero asdfgh Spojů je ve vzduchu určitě hodně, ale zatím je krátký čas na to, aby se k tomu někdo zásadně vyjadřoval. Počasí je posledních 14 dnů alespoň u mne slunečné, nejdelší spoje mám do 3 km, přenáší bez problémů. Uvidíme až začnou jarní deště....
rado3105 Spoj AF60LR Niekedy jedna strana padne od 10dB, vyzera ze v ceste je kmen stromu, ktory zabera uzky priestor vo Fresnelovej zone, mozno preto napravo ta hladinka. Tu funkciu Wave AI mate zapnutu?
pixall WaveAI chodi pouzitelne iba v najnovsej verzii FW, v starsej niekedy blbo (odpajanie, skakanie signalu, atd).
ladik Panove jakakoli prekazka v ceste 60GHz spoje je "smrt", uvedomte si to vsichni !!! At uz je to na 1,5km nebo na 1m.
gemb rado3105 ale uvedom si, ze ta fresnelka neni tak siroka ako na 5ke kde to prekazku "obtece". Signal moze byt dobry ale modulacia je v hajzli a to je problem aj na 5ke...nedavno sa mi stalo, ze som v hmle pripojil zakosa signal -58 a vobec to nechodilo...hmla padla a v ceste 3 suche stromy...modulacia v hajzli...namiesto linkovych 179 som mal tak 80 aj to nestabilne...
ladik rado3105 Vadi tomu cokoli !!! Nesmi byt opravdu nic v ceste a samozrejme ani ve fresnelce. Mam to vyzkousene. A je to jak pise GEMB. Kdo to nechape ma smulu. Uz jsem takto resil i 10GHz vyrostl trosku lesik a slo to do kytek fresnelka v haji.
coolerman1 mam v jednom smere 5ghz a 60ghz vedla seba a proste 60tka nefunguje ,v ceste su spicky stromov 😀
pedro4444 coolerman1 jj zalezi na aku dialku mi zase sme to s jednym spojom na 300m riskli je tma strom ale dali sme lhg60 a zatial to faka uz rok a pol.. cez leto ked boli lejaky to padlo ale preplo na zalohu a nie je ziadny problem na tych par minut to staci ze to vypadne a spoj na lhg maka krasne 700 mb aj cez strom 🙂 v zime to nespadlo ani raz.. bo strom je cisty 😃
gemb rado3105 neni to priamo citlivost ale nieco z toho je v AF60LR https://perasotech.com/w-series-products/ Pokial sa budem orientovat stale z WiGigu tak na 4,6Gbps je citlivost -53dBm co je najvyssia modulacia (π⁄2-16-QAM 3/4)
rado3105 Skusal niekto novy beta firmware? New BETA release for AF60/AF60-LR products with better link performance. Important! You must upgrade both endpoints of the link due to the 2.5.0-beta compatibility restrictions. Improvements Wireless: Optimized Wave AI for better performance. Wireless: Link performance increase up to 1.95 Gbps. Wireless: Link lockup prevention (stops passing traffic) and other stability improvements. Wireless: Improved auto rate algorithm. Wireless: Improved expected rate calculation. Wireless: Signal consistency between Dashboard/Antenna Alignment. Wireless: Increased RX signal level stability. AF60 Dashboard: Improved backup radio representation: added indication for DFS wait time. UISP: WiFiman support. UISP: Improved Bluetooth stability for communication with UISP app. WEB UI: System log moved from Dashboard to System. WEB UI: Various UI improvements. Security: Updated kernel to fix "Bleeding Tooth" Bluetooth vulnerability. Bugfixes Network: Device management is not reachable via IPv6 when management VLAN is enabled. Tool: No discovery response when management VLAN is enabled. Tool: Speed Test performance drops when management VLAN is enabled. Wireless: Sometimes changing channel width does not refresh frequency list. Web UI: Erroneous behavior when using browser back button in Mozilla Firefox. Additional information You must upgrade both endpoints of the link due to the 2.5.0-beta compatibility restrictions. https://community.ui.com/releases/AF60-AF60-LR-Firmware-2-5-0-BETA/ff2905ad-e336-4848-9fa4-f9c159926751?page=2