iTomB pgb viz pekna ... tabulka od mikrotiku. To vam muze pomoci to pochopit. Jinak norma rika, ze i muze byt pasivni ... ale typuju, ze to jde pro zarizeni, nikoliv zdroj, ten by mel spinat az kdyz vi, ze smi (aktivni).
pgb Chlapci děkuji, chápu že přibalený injektor je pasivní. Vím to od začátku a je mi je dost jedno (reagoval jsem na to hlavně na tu nepřesnou informaci o normě 802.3bt na zdroji). Pro mě je podstatné a jsem smutný z toho že jednotka ubnt af60lr nepodporuje na vstupu aktivní poe. To je to co mi vadí, ale to je stejně jen povzdech.
iTomB pgb jestli je pasivni, tak jednuse to poznas zapojenim do pasivniho PoE od mikrotiku. Bude svitit dioda 😉 Teda pokud je midspan pary 4,5 a 7,8. A nebo si udelejte krizenej kabel a vyzkousejte si to.
pgb iTomB už je to bohužel OT, ale znovu jen pro tebe.... mě adaptér nezajímá. Jsem to psal výslovně výše.
iTomB pgb no taky by se to mohlo hodit nekomu jinemu a nebo az si narves takovejhle zdroj do booka a odpalis si vstup ... Pokud to vyrobce udava za 802.11bt a neni aktivni, tak je to poruseni norem a dost tvrde bych ho hnal ...
tulo No hanba velka. Pozeral som teraz do krabice. Airfiber a60lr ma pribaleny zdroj s označením AT. Odprisahal by som ze na stole sa mi valal zdroj s oznacenim BT, ale neviem ho najst tak neviem ci sa mi to teda len zdalo alebo taky naozaj existuje.
jenya AT, BT, jen kecy od UBNT. Je to pasiv. Probiralo se to i na jejich foru. Nektery jejich kroky proste postradaji zdravy rozum. Mimochodem stejne jako ČTU.
gemb Keby je to BT tak je to v podstate podobne napajane ako AF24, na vsetkych paroch a maximum je 90W, to je BT.
iTomB gemb norma 802.3bt ale rika, ze zdroj musi byt aktivni!!! Takze UBNT porusuje normy ... pekne 🙁
pgb iTomB už se na ten zdroj vyprdněte .... Skoro nikoho reálné nezajímá jaký je zdroj u jednotky přibalený ale co podporuje jednotka Na přibaleném zdroji k ubnt af60lr není nikde uvedeno nic o aktivním zdroji, natož že má splňovat 802.3bt, pouze piny a výstupní napětí
viktornovotny mozna jsem mimo, moc tech af60lr nemame, ale me to jede z 24volt klasickym MK poe, takze si nemyslim, ze jednotka ceka nejakou "chytrost" od zdroje 🙂
hapi viktornovotny to jo, jenomže to je tak blbý že si ubnt switche samy nezapnou 48V a ručně na 48V to forcnout nejde. LHGG si veme 48V automaticky z ubnt switche. Podle některých tady 24V není spolehlivých obzvlášť když datasheet píše jenom 48V a v zimě si to prý bude samo topit tedy zvedne se spotřeba. No, uvidíme.
zdeneksvarc okoun Nejen z osobní zkušenosti musím poznamentat, že HA je vyšší dívčí. Pokud systém není prezentovaný jako vysoce dostupný, což AirFiber není, tak je pár pingů ztracenejch při překlopení naprosto ok.
pintero hapi Hapi mám to nasazený od doby co je to v eshopech dostupny a bere to porad 6,2 W. Uz jsem to tu psal.
jenya pintero Urcite neni duvod proc k tomu davaji 48V PoE a moznost napajeni po 4 parech. A taky to neresi na UBNT foru.
jenya viktornovotny Jasně 😄 Vetsinu mam na zaloznich zdrojich 27V, tak na kratsim kabelu to neresim. Na delsi budu davat 4 parovy PoE injektor. https://www.wifi-shop.cz/gigabit-hp-poe-injector-spliter-tycon-poe-inj-1000-wt_d38805.html Pripadne pokud nekdo vi o levnejsim 4 parovem injektoru, sem s nim.