Vole..a to si akoze niekto mysli, ze to 4 parove poe to zachrani? ved tam na ubytku napatia bude rozdiel mozno 1 volt a druha vec je taka, ze aj ked to cez ten injector 4 parovy funguje tak to neznamena, ze to na napajanie naozaj vyuziva vsetky pary, najskorej je tam len ochrana ktora to napajanie po zvysnych pinoch nepusti. To mam rovnako ako na SIAE Alfo, POE, mozem tam dat poe s AF24 ktore ma 48V a 4 pary ale realne to vyuzije iba 2 pary a na zvysku to riesi ochrana ktora po datovych pinoch napajanie nepusti....jedine kde to ide dobre kombinovat je napr Ray3 kde sa pri 24V taketo POE odporuca len z dovodu toho aby nebol velky prud na jednotlivych pinoch ale aby sa to rozlozilo medzi dalsie, pri vyssom napati to neni vyzadovane. Idealne je keby si to niekto hodi na laboratorny zdroj a pomeria to poriadne. Vsak o alcome som pocul, ze na kratkom tukabele to ide na 24V...podstatne je aby to islo dobre na 21V co je najnizsia hranica pri zalohovanom systeme, cize cca 20V na zariadeni.
Podla poe kalkulacky to vychadza takto - Cat5e med, 16m dlzka, napajanie 21volt a na zariadeni bude 19,95V. Takze tych 15m je maximum toho kratkeho kabla. Cat6 to predlzi na 20m aby vysiel ubytok 1 volt. Pocital som s variantov, ze to bude odoberat 15W co podla vyjadreni vyssie nezere ale pre istotu.