rado3105 Este raz...realne spoje...nie nieco co sa spoji...ide.. drobny dazd a nejde...to neni spoj. Aj mikrotik so sucacnym LHG sa spoji v pohode na 4km na kanale 66GHz. Pokial su tie udaje na fccid.io spravne, tak pri antene 38dBi a tx +20dBm je to na 12km signal -62dBm, citlivost to bude mat tak do -75 a potom sa to odpoji. WiGig na wiki ma udavane -68 signal pre rate 385Mbit. Kedze to vie polovicny kanal tak to mame k dobru este +3dB, teoreticky by bola citlivost okolo -71. Mikrotik mi ukazoval najmenej -72, aj ked tazko povedat ci sa da na to spolahnut. Koniec koncov ak budem pocitat signal -62 a citlivost -75 tak to je len 13dB rezerva, proste 1dB/km rezerva a to je proste nic....aj silna hmla by to mozno zhodila. S takouto "rezervou" sa to neda prevadzkovat, to mozem pocitat vypadky v radoch hodin rocne. Proste rovnaka filozofia ak AF24 a 13km...keby ta 60tka ma vymenitelne anteny, a je tam daco so 60cm parabolou a realnym ziskom okolo 48-50dBi bolo by to zaujimavejsie aj ked nie stale na 12km. Proste mat stable spoj na 3-4km je realny gol a nie taketo hovna.