Postřehl jste někdo závislost singálu na teplotě? Mě se to zatím jeví, čím je chladněji, tim je signál lepší. Když na antény svítí slunce, tak je signál klidně o 5db horší. V noci když je chladno, jsem i o 3-5db líp než expected.

taky to mam stejne i co se tyce jinych pasem.

zaujimave, nevsimol som si to doteraz, ale takisto aj u nas ... chladnejsie=lepsi signal

Je to paradox trochu, když v chladu je vlastně vzduch hustší, mělo by to být naopak 😀

Nevite proc se LR chova divne v zavislosti na kanalech? Kdyz zkusim dat 70G nuzky mezi signalem ocekavanym a skutecny jsou velke treba 15dBi, kdyz dam 68G tak se mnohem spoj zlepsi. a rozdil je treba 6dB. Jakoby ta antena nebyla naladena na cele pasmo...

basty no je ladena na stred pasma.... uz to bylo receno.

Neskusal niekto pri aktualnom fw v2.5.1 (GP) na AF60LR (alebo aj klasickom) tu funkciu Carrier Drop? Ci to uz je nejake funkcne.
        Scriptit hystereziu na Mikrotiku sa mi 2x nechce a toto by mi perfektne vyriesilo situaciu 🙂
        Vdaka

Jak to u verze LR máte s napájením? Výrobce dodává zdroj 48V. Jelikož napájení UBNT/MK antén na sajtech řešíme rádi hromadně, tedy 12 nebo 16 portový 1G PoE panel s externím 24V zdrojem na DIN lištu, chci do něj zapojit i AirFiber 60LR.
        Ono to jako na 24V jede, ale jak psali kdesi na fórech, že to pak může mít problém v zimě, nebo na delší vzdálenosti, kdy si chce jednotka "přitopit" atd. Aby to pak jelo stabilně a neblblo to kvůli nízké voltáži.
        Jak to máte?

svestka To je jenom teorie že to může mít problém. Až bude mít někdo REÁLNOU zkušenost že nastal problém, tak bych to řešil. Když to jede na 24 V bez potíží, nechal bych to klidně tak. Stejně tam je stepdown. Tipuju že těch 48 V je tam pro sichr, kdyby to bylo na 100m nic moc kabelu 😉
          Šlo by to otestovat třeba na 18V PoE - pokud by to jelo i tak, opravdu není co řešit...

svestka edheswitch v pasive modu 24V a jede to normalne.Uz u nas bylo -4 a vse je ok.

Taky jedem všude 24V a jede. Aji z baterek.

Ide to na 24V 0,5A zdroji co je bezne k 5ghz srancom od ubnt...na sajte to mame na 24v zalohovanej delte, co je normalne nejakych 27v, 20m kabla a poe panel maxlink s discompu s 1A poistkami vnutri. Vsetko ide...teraz to mame v noci nieco okolo 0 stupnov, je to na 1,7km a vsetko ide....takze realne ten range bude asi 20 az 60 volt....najlepsi by bol laboratorny zdroj kde by sa dalo zistit od akeho napatia to funguje .

jenya Je to paradox. Mlha je tu že nevidim na 500m a signál stejně lepší jak v létě při 30 ve stínu o cca 3-4db 🙂

o 14 dní později

Cely den dneska dost husto prsi, AF60LR na 1,7km bez problemu. Teraz prsi troska menej, signal je o 7dB horsi nez normalne, link potential sa znizil z 99 na 90%.

Zdravim. Co vy ste mi doporučili na 400m linka 900M? Airfiber 60, gigabeam 60 Lr, nray?
          Linka pôjde cca na 600M pernamentne.

Ďakujem

Airfiber 60 LR

📡 Telekomunikace.cz