Word jsem použil, protože: má rozpracované zmenšování písma, mám ho koupený, mám ho po ruce, řádkování, konce řádků a přidávání znaků lze dobře ovládat v menu a oproti některým navrhovaným SW má Zásadní funkci - najdi a nahraď. A to nejdůležitější - funguje to správně.
Kdyby to ve wordu dělala sekretářka, neřeknu půl slova. Když to ale ve wordu dělá někdo, kdo to pravděpodobně dělá jako ekonomickou činnost (záměrně nepíšu profesionálně) je to opravdu síla.
Proč word ne: je reálné riziko vniku nějakého bordelu se zalamováním řádku, interpretací uvozovek, záměna pomlčky a spojovníku, nějaký bordel s podtržítky...
Jestli jsi zamrzl u windows notepadu tak je to škoda, je zde spousta FREE editorů, které pro takový účel poskytují mnohem lepší funkce než Word. Např. u search&replace umožní použít regulární výrazy, zobrazit počet/seznam matchů, zobrazit čísla řádků (takže nemusíš tak nějak odhadovat, můžeš jet podle čísel).
Zmínil jsem podstatně kratší tabulku IP ROUTES (68/33), FIR NAT (77/75) FIR RUL (49/41) než ve zdroji. Je to tak OK? (Třeba tam ten zbytek doskáče sám, až se to spustí v provozu:). mpcz, 24nov2019
Křišťálovou kouli mám v servise takže těžko říct, ale možná by jsi mohl vědět co přenášíš a co tam tedy chybí. Díval bych se předně na to, jestli na zdroji jsou ty záznamy "dynamic"
Dělal jsem migrací z čehokoliv na cokoliv mraky a (typicky u nějakých firemních routříků) to prostě dělám víceméně řádek po řádku - nejsem magor abych migroval něco včetně hromady chyb a pětiletého bordelu (takže projdu proč to tam je, jestli se to používá...).
Na routeru ISP bych nikdy nedopustil, aby to mělo např. v queues/firewallu víc jak pár (desítek) řádků, všechny takové konfigurace (typicky shapery/naty pro klienty) generuji pomocí skriptů z IS, takže při migraci se toto vůbec neřeší a nahrává se to tam automatem.
Taky bych nedopustil, aby někde byly desítky statických rout (tam potom patří např. OSPF)
Tady nejde o to, že by to mikrotik měl blbě, nebo že by se (jak ty si myslíš) hledalo nějaké univerzální řešení pro všechny. Každý kdo to vážně a profesionálně používá si našel svou cestu, není v tom žádná záludnost. A když by měl přijít nějaký "projekt", že se toho bude dělat hodně, tak raději strávím den přípravou a laděním skriptů, co to udělají víceméně plně automaticky než abych to dělal 4 dny jak opičák.