Tak proces přenosu konfigurace byl zdárně dokončen. Ve finále jsem použil PSPAD pro kouskování. Ne, že by Word fungoval hůře, ale zde uvedené námitky kolegů byly na místě, psychologicky Word vypadá blbě. Podstatný rozdíl je ale v důležité funkci PSPADu a to je zobrazení počtu bytes nacuclých do schránky, což se zobrazuje online při tažení myší. Pozor, jen v poslední betaverzi 5.0.2 (341), dříve byla nějaká chyba. Není to úplně přesné z důvodu konců řádků atd., ale pokud jsem nasával 35 kB (limit Mikrotiku je údajně 40 kB), neseklo se to nikdy. Pak se stane z otravné práce práce docela příjemná. V závěru stačilo přepsat názvy USB a přehodit jeden adaptér z ETH na COMBO a vše jede OK. Po zapnutí provozu naskála spousta tunelů a routovací tabulka se dostala do očekávaného stavu, bez chyb. Výpadek nebyl skoro žádný. Nikdo kupodivu nevolal.
Další důležité věci, na které se čekalo: celá akce sledovala předevší snížení spotřeby. To se ukázalo také jako účelné, zrušením PC 3U routeru (děkuji mu za 7 let UPTIME bez jediného problému), vyhozením CISCO switche a letitého převodníku z optiky klesla spotřeba z 198W na 112W. Jestli dobře počítám, ročně to udělá skoro 5.000,- Kč za elektřinu. A také prodloužení výdrže baterie při výpadku EONu není rozhodně zanedbatelné.
Spokojenost je i se zátěží CPU. Prognózy sesypání CCR1009 při zátěži se ukázaly jako (zatím) neopodstatněné. Na PC byla zátěž 7-9 proc., na CCR1009 je to do 10 proc. Pokud nedojde ve špičce k nějakému nelineárnímu skoku, bude to asi v pohodě. To se ještě uvidí.
Pro zajímavost jsem změřil skutečný odběr CCR1009 v POE vstupu. Podotýkám, na stole, bez zátěže. Zde je (20,7V / 0,92A): ... mpcz, 8dec2019
<--- ia0 -->CCR1009_bez_zateze_1.jpg<--- ia0 -->