Na čem svůj úsudek stavíš? Konektivitu nepřeprodávám, mám ji čistě pro své účely.
Stavím to hlavně na tom, že pokud bys ji měl skutečně jenom pro sebe, tak tě sice může nějaká změna IP naštvat, ale rozhodně ne do té míry, aby ses registroval na fóru a sáhodlouze to rozebíral (místo toho bys měl ta zařízení dávno přenastavená a šel na pivo ). Skutečně to vykazuje znaky přeprodeje, kde se teď na tebe sesypali ti, kterým to načerno dodáváš. No, třeba se skutečně mýlím...
Mohu tě bezpečně ujistit, že tvá domněnka je mylná. Mě naštvalo to, že mi nešel 3 dny internet (10% z měsíce) a pokud bych to nezačal řešit, tak mi nejde ještě teď. Poskytovatel to má absolutně na párku a to že má od přepojení zub v grafech ho vlastně vůbec nezajímá. Stačilo by aby původní rozsahy projel nmapem a zjistil kolik má dalších lidí se statickou adresou. Vše se událo bez předchozího upozornění.
Problém se může stát. Beru výpadek HW + oprava v rozsahu 24-48h - stále v pohodě. Tohle nebyl výpadek, ale vědomý zásah do sítě, který vyústil v nedostupnost služby na x přípojkách. Čidla mám rozeseté po celém kraji, takže kromě dvoudenního výletu budu muset řešit vstupy na pozemky a další radosti. Zkusím dle rady výše požádat o vrácení IP v rámci reklamace.
Bez ohledu na ISPika - namlátit do desitek cidel po CR staticky IP adresy, ktere nejsou tvoje, misto DNS jmena, ktere tvoje je a ktere si muzes nasmerovat sam kam chces, taky neni zrovna "best practice" : )