Dobrý den,
nemáte někdo Lokátor podzemního vedení včetně generátoru, který by jste byli schopní zapůjčit na cca měsíc, případně odprodat?
Mám na mysli něco jako https://www.geoserver.cz/spreje-kolecka ... at_i650_xf
Předem díky.
Petr Baláži
Dobrý den,
nemáte někdo Lokátor podzemního vedení včetně generátoru, který by jste byli schopní zapůjčit na cca měsíc, případně odprodat?
Mám na mysli něco jako https://www.geoserver.cz/spreje-kolecka ... at_i650_xf
Předem díky.
Petr Baláži
Máme EZiCAT i550, ale bohužel to moc půjčovací není...
Ma-Fia v Brne pujcovala lokator C.A.T.
Pak je v Brne Radeton, distributor Radiodetection.
Pouzivame Vivax vLocML2, souhlasim s kolegou, neni to vhodne k pujcovani.
Ma-Fia už asi nepůjčuje koupil jsem to od nich včetně 5mm sondy.
Radeton mohu doporučit, ale také asi nepůjčujou.
Na měsíc to z ruky nikdo asi nedá, né že by to bylo každý měsíc potřeba, ale nikdy nevíš kdy to potřeba bude.
Radeton taky doporučuju, kalibraci i oprava ok :)
A s tím půjčováním to je jak píšou kolegové :-D
Díky za tipy, zkusím to. Kdyby někdo prodával, ozvěte se mi. Díky.
Cau, jake mate zkusenosti s aktualnimi (pokrocilejsimi) lokatory? Kupoval teď nedavno? Zajima me predevsim zkusenosti s vivax https://metrotech.cz/lokatory-potrubi-a-kabelu/ modely vLoc3D-5000 / pro.
Pripadne jine podobne?
O Radetonu vim, ten nevyhovuje frekvenci...
Diky
Cez ruky mi preslo strasne vela hladaciek a stale ich mam okolo 20 kusov vratane georadaru. Okrem radetonu, 3m, c.scoope, vivax aj mnoho neznamych znaciek. Musim povedat ze Vivax je to najlepsie na vyhladavania pomocou generatora.
Ahoj,
máme leicu a dobré, ale je to taková ta klasika - základ. Ten Vivax vypadá hodně dobře. Díky za tip.
Kterou frekvenci používáte a proč, že Vám nestačí 640Hz, 8 kHz a 33kHz? Ze zajímavosti.
Viacej frekvencii je dobre hlavne v meste kde je vela rusenia a potom ked este niekto iny vytycuje na stavenisku a pouziva niektoru zo standardnych frekvencii. Vivax ma jednu genialnu vec ktora sa vola SiS citujem z webu sebakmt:
Vysielač Loc3-10SiSTx ponúka plnú podporu nových funkcií Signal Select a Distortion Alert, ktoré sú k dispozícii pri použití s prijímačom vLoc3-5000. Režim Signal Select (SiS) overuje, či vedenie, ku ktorému je vysielač pripojený, je cieľové vedenie. Keď je vysielač pripojený k linke, signál je vedený cez linku a vracia sa k zdroju najjednoduchšou cestou. Zvyčajne je to cez zem a zemný hrot, ku ktorému je pripojený vysielač. Signál sa však veľmi často vracia cez susedné napájacie vedenia, ktoré ponúkajú jednoduchšiu trasu ako zem. V dôsledku toho môže z vedení v danej oblasti vychádzať viacero signálov. To sťažuje identifikáciu cieľového vedenia.
Tieto spätné signály sa zvyčajne pohybujú v opačnom smere ako použitý signál. Režim výberu signálu (SiS) identifikuje smer signálu, a teda aj cieľovú líniu. Na rozdiel od režimu Smer signálu (SD) režim Výber signálu (SiS) zobrazuje smer signálu ako šípku a prostredníctvom displeja indikuje prípadné rušivé signály a odchýlky.
S touto funkciou sa vam nehrozi ze preskocite na vedenie vedla do ktoreho sa signal indukuje a vytycite zle trasu. Neviem ci to uz ma radeton ale vivax to mal uz u starsich modelov ked to na radetone nebolo. Zda sa mi ze to ma vivax patentovane.
orientačně ceny?
📡 Telekomunikace.cz