petrbacina gemb jj je to GPON verze. Návody jsem po youtube našel, víceméně jsem to zkopíroval, ale stejně to nechodí. Ono to teda občas jelo jak má, ale vypadá to na nějakou chybu. Možná FW v ONU, možná něco v OLT, že to prostě nechce brát daný config přes web. Zkusím přímo cdr a uvidíme jak se k tomu postaví.
gemb petrbacina a u klienta chces mat len prevod gpon na ether s tym, ze to tam vypluje z vlany? Daval sa aj SAVE po konfigu? Na UPLINK EPON to tak je, nieco nastavis a treba mackat save hore v rohu, inak to potom zmizne.
petrbacina Tak už jsem to rozchodil přesně jak potřebuji. Bylo potřeba doplnit ještě záložku PortVlan s hybrid mode. Webxicht občas vyhodí chybu, když je zadaná jenom default VLAN bez tagované VLAN. Po druhé už to jde zadat a přes CLI taky v pohodě. Dokonce se mi povedlo získat od cdr.pl manuál i s několika příklady na konfig. Kdybyste někdo sháněl, tak pošlu.
gemb Mam tu nastole dalsiu lacnu PONku, tento krat ale GPON z cdr.pl Ma to 2x10G SFP + 4x 1G eth a 4x GPON. Moduly Huawei C+ za cenu 700€ tj nejakych 18300KC bez dph. Zdroj je hotswap suflik. Dalsi zdroj je mozne doinstalovat ale na cdr.pl som taky nenasiel avsak je to obyc 12V 6,25A...rozmerovo tam pasuje aj DCDC menic od meanwellu RSD-100C-12.
gemb Podarilo sa niekomu kto ma tieto hracky spojazdnit "Pri Profile" ? ONT mam len huawei a nedari sa mi to spravadzkovat, resp vobec to nefunguje. Ide mi to to aby sa to cele "spravilo same" tj technik to pripoji na optiku a cele zariadenie sa mu automaticky nastavi s OLT a technik pripadne len nastavi wifi klientovi...proste aby nemusel nastavovat WAN, LAN atd...rezime router samozrejme. Rezim bridge sa mi podarilo poriesit...staci zapojit a nastavi sa vsetko same s definovanou vlan.
gemb sacnok ktory uplink? Uplink GPON vie fungovat s huawejmi aj zte f660 co som skusal. Uplink EPON vie fungovat len s tym ktore vedia EPON, alebo su univerzalne ako niektore huaweje od poliakov. tie vedia jedno aj druhe.
sacnok gemb Jo už je mi to jasné... Podle webu teď poláci asi nemají skladem žádnou malou levnou EPON, tu co stojí cca 1.350, nebo 1.700 zł (300, 350€)
gemb No k tejto lacnej malej PON este pribudol tento krasny drobcek. Oznacenie to ma GP522RV, plna kompatibilita s OLT uplink. Ma to 2G, 5G Wifi dokonca aj s mu-mimo. 2x GB ethernet, velmi jednoduche a prehladne rozhranie. Je to bez loga vyrobcu, ma to len stitok zo spodu. Takze vhodne sa nalepenie vlastnej nalepky. Zdroj 12V 1,5A. AJ bez akejkolvek konfiguracie sa da na dialku cez PON nastavovat uplne vsetko, aj WAN, takze technik nemusi robit v podstate nic, maximalne nastavit na wifi meno/heslo. A najlepsie na zaver...je to univerzalne na GPON aj EPON. Cena 21€ (cca 570kc) Nikto netusi kolko to vydrzi a ako spolahlive to bude ale isto to nasadim u nejakych klientov.
zzam gemb Tento ont wifi router máme v několika kusech cca přes rok a nevíme o něm. Ale i tak raději preferujeme klasické ont a za něj třeba Tplink, právě kvůli tomu, že jsme tumu moc nevěřili 🤣
xan1203 gemb AJ bez akejkolvek konfiguracie sa da na dialku cez PON nastavovat uplne vsetko, aj WAN, takze technik nemusi robit v podstate nic, maximalne nastavit na wifi meno/heslo. A podarilo se to vzdalene nastaveni i na EPON OLT (Uplink) ? Zkousel jsem a me se nezadarilo.
gemb zzam ale zas mas dve krabicky, ja nechcem dve krabicky a uz vobec nie u klientov v obyvacke...zbytocne kable a adaptery...