Zdravím, mám podobný problém : 532A+564 + 6xminipci 562AG TPLINK. Náhodné restarty v intervalu 5 min až 3 hodiny. V logu se vypíše, že to asi způsobil watchdog. Takže je možné,že se to nerestartovalo, ale prostě to zatuhlo a pak restart watchdogem. RB je bohužel na 30m stožáru, napájení po POE a UTP, takže pokus-omyl je dost pracný,
původně přepnuto na POE "12V", zdroj 19V/3.16A, dělalo to restarty, poté
jsem přepl RB jumpery na POE "48V" a dal zdroj POE 48V/0,4A (větší jsem momentálně neměl) a dělá to stále. Už tady ta otázka padla :
1/ jak je to vlastně s tím napájením přes POE port a přes napájecí JACK?Někdo tady psal, že je to na desce PS jednoduše propojené, ale v tom případě proč uvádí specifikace výrobce rozdílné hodnoty pro tu menší hodnotu napájení 12V?
2/vysvětlení, že při více kartách od mikrotiku se to restartuje mě přijde nějaké divné. Asi by to chtělo říci, kdo to tvrdí. Pokud je to pravda, proč o tom není zmínka v manuálu k zařízení a jaká je podstata problému? A jak by se tedy měly karty osadit přesně do kterých slotů a jaké? Záleží na chipsetu nebo na výrobci nebo na typu?
2a/ Podobný problém řeším u orig. RB-44,RB44 RouterBoard-44 -4xethernet 10/100 posazené do PC.V mikrotiku 2.x i 3.x se nadetekuje pouze jeden ethernet, ostatní nejsou vidět. Ve té stejné mašině najdou winXP všechny 4 díry bezproblémů. PC je Intel Little Valley D201GLY2.
3/Teïka dělám test na jiném kusu 532+564+6xTPlink 562AG. Uvidíme, jestli to bude dělat restarty nebo ne.
4/Navíc jsem si všiml, že když pingám do ethernetové díry, co jsem přes ni připojený, má to obrovské ztráty na pingu. Je zvláštní, že se díra (POE) nadetekovala jako ETH4, což je sice jen kosmetická vada, proč to ale není eth1?
Nemá prosím někdo k tomuto kloudné poznatky?
Předem dík.
mpcz