ludvik

jo to souhlasím, tyhle lidi, co to s ostatníma "myslej dobře" ignorovat. jak by řekl klasik.. PRCAT! :-)

Smazáno na Standovo přání 😄

seppuku zelený mozky a činnost která je naprosto k ničemu

Říkat, že to bylo úplně k ničemu bych si netroufl. Ale procento "k něčemu" bylo poměrně malé. A spočívalo jen ve dvou věcech - alespoň trochu se člověk naučil používat zbraně (v roce 94 byl takový útlum, že to bylo fakt jen trochu). A pochopil, že tvrdá vláda vrchnosti není to, co by do budoucna chtěl ... mě to nasměrovalo do pravičácké náruče (tedy víc, nikdy jsem nebyl levičák).

Např. já měl ještě asi deset let pravidelně sny, jak vojenská správa ztratila moje papíry. Takže z jejich pohledu jsem byl civil a povolali mě znovu. Do té samé posádky, dokonce tam byli ještě i moji bývalí bažanti. Spousta gum si mě pamatovala. Všichni věděli, že jsem tam podruhé. Ale podle rozkazu ne, takže jsem všechno, úplně všechno dělal znovu. Ze začátku jsem to měl několikrát týdně, pak se intervaly trochu prodlužovaly. Ale ještě dnes to tak jednou dvakrát ročně chytnu.
Nemluvě o stravě ... uměli jen knedlíky + uho. Takže jsem děsně přibral a vlastně mi to zůstalo.
Pivo jen Platan, cesta k němu byla dlouhá, přes gumácké sídliště ... střevní produkty byly řídké ještě po dvou letech. A pak kdykoliv jsem si vzpomněl ...

ludvik

jojo, to jsme ve shodě. přesně tak nějak sem si to myslel a říkal si, že mě klidně tohohle poznání můžou ušetřit. Dokázal sem si to tak nějak živě představit, aniž bych to musel prožívat na vlastní kůži.

je super to pochopení, "že tvrdá ruka režimu je to co nechceš" to mi přijde fajn. Já myslím, že se ale podobný píčoviny nevrátěj, že prostě lidstvo vyspělo, posunulo se dopředu, pochopilo, naučilo se. Prostě ten gutenberg to o kus změnil, najednou se to pochopení lidstva zrychlilo. Možná sem blbej, ale věřím v jistou kolektivní zkušenost.

• whef replied to this.

zdeneksvarc

hele kam tím míříš 😄 ,
      sice to tu je taková hospa po pěti pivech, ale blbý je že si nemůžem dát pár facek a pak panáka na usmířenou :-)

ludvik

Si vis pacem, para bellum. To platí o vnějším protivníkovi, stejně jako pátých kolonách uvnitř.

Zdůrazňuju slovo protivník, nikoliv nepřítel. Kdo má rozum, ví proč.

seppuku Box je můj dlouholetej koníček. Věř tomu, že s metrákovým chlapem bys do křížku přijít nechtěl. Ani s vidinou panáka na usmířenou 😁

seppuku : Bohužel, lidsto se nepoučilo a nikdy nepoučí, stačí se podívat na dějiny, stále se opakuje ve vlnách a generacích to stejné, akorát s jinejma figurkama, zbraněma, či jinou formou, dnes hodně přes peníze. Většina lidí se nepomatuje víc než nějaký ten rok dozadu a u většiny lidí funguje selektivní paměť. Pokud to není silný prožitek. Stačí se podívat na volby, člověk který si něco pomatuje a dívá se okolo, by tak volit nemohl.

whef

volby jsou podle mě přesně naopak. čím víc je skutečný svobody, tím míň se o volby normální člověk zajímá. a čím víc to jde do prdele, tím víc se zvedá vlna odporu.
            asi jako porodnost. když se žije pohodlně a víš že ty dvě děti co máš, se dožijou dospělosti, tak nemáš potřebu mít jich víc, soustředíš se na něco jinýho. když žiješ v nouzi, máš jich moc.

zdeneksvarc

to byl vždycky můj problém :-) nemám rád, když si někdo myslí, že mám na čele přilepenou jitrnici ..

P.S. my tu máme SKP Sever a Lukáše :-)

whef : Tak já to mám trochu, jinak já chodím volit vždy, od doby co můžu. Neříkám, není to vždy jednoduchá volba, někdy to je menší zlo. A teď i třeba pravice, když už začínala být trochu rozumější, tak se teď chová víc sociálně než kdejaký levičák, ale prostě to funguje na většinu lidí. Jinak si nemyslím, že by jsi byl lhostejný, dost lidí není. Ale když jsou zavřený doma, nemůžou se sejít třeba společně demonstovat, nebo něco dělat ve větším,pokud budeš dělat něco sám, tak si toho nikdo nevšimne, pokud nevlastníš média. I pokud se sejde dnes dost lidí, tak média mlčí, velká část, co čte main stream. V tom je podle mne ten problém, že ty změny se blíží plíživě pomaličku a pak jednoho dne budeme třeba koukat a už s tím jen tak nic nenaděláme. Tak to už se hodně vzdaluji, ještě si trochu uvědomuji, že to je ISPforum, ale myslím, že pokud to tu má solo kategorii, že to sem patří a že si můžeme vyměnit něco jiného, než jen profesní názory. Tímto snad už končím.

Hele to fakt tady je někdo, kdo přestal fungovat a sedí doma na zadku a čeká, až mu milostivá vládá něco dá? Někdo, kdo nosil roušku i v autě, ve kterým sedí s manželkou a dětma?
              Někdo, kdo má pocit, že ten "hnusnej vir" porazíme za 14 dní a pak bude všecko jako dřív?

@zdeneksvarc ty kluci uvedený výše nazývají věci pravými jmény, což je super. Ale hrdinové dnešní doby? Nemáš obavy, že pokud je hrdina ten co říká, že vláda hlásá píčoviny, kdo pak asi bude ten, co ty píčoviny co vláda nakázala, dokonce ignoruje? Aneb, néé každý je dost velký hrdina na to, aby se vykašlal na to sedět doma a čekat na strejdu AB, co zas prohlásí za moudra a kdy zas všechno všem slíbí.

psal sem to před třema týdnama... seppuku napíšu to znova, bude lepší se s tím virem naučit žít. Normálně fungovat. Pracovat a odpočívat. Chodit do přírody, čistej vzduch, sluníčko, klídeček seppuku ... na ty nesmysle v bednách se vykašlat, stejně z nich jenom bolí hlava a jak člověk pořád sedí, tak i ta prdel.

seppuku Někdo, kdo nosil roušku i v autě

Pokud přijmeme argumentaci, že rouška omezuje šíření, měli bychom přijmout i nošení v autě. Přes ten kus hadru se přeci jenom hůř kýchá, či kašle. A pokud si naprskám chrchel na volant, budu ho mít i na rukou. A pak stačí někam sáhnout a už šířím. Sice osobně nějakému výraznému problému skrz kontaminované povrchy nevěřím, ale možnost to prostě je.

ludvik

pak je problém i to že roušku nenosíš u sebe doma 24/7. Naprskáš si to na de facto naprosto všechno v bytě a pak šíříš. Reálně nemůže existovat způsob jak zamezit 100% přenosu, ostatně ani ty roušky nejsou 100%.
                  P.S. jdu si takhle po jednom maloměstě bez roušky (jasně sem rebel, mám jí na krku, ale nenosím jí, když nepotkávám lidi) a protože mi svítí sluníčko do nosu, tak si kýchnu (do lokte). A na zahradě za plotem, asi 30m ode mě, kde sedí 5 lidí u jednoho stolu bez roušek se ozve "kurva noste ty roušky!" to mi přišlo hodně komický ...

📡 Telekomunikace.cz