d_ryba to ano, ale co to dělá? V obou pripadech je to pasivni PoE, nyni je to napajeno pres to nove PoE a je tam Mikrotik v bridge a funguje to, nechapu jestli mi nekde na siti bezi u nekoho TFTP server a MT ho odfiltruje...
crazyape Podle mě ten switch pošle poe na špatné páry nebo tak něco co se nelíbí tomu pbm (třeba 802.3af/at) a tím se dostane do tftp recovery nic min nic min.
jcltm Nemá to souvislost s reset tlačítkem, co je na UBNT PoE adaptérech? Podle netu stisknutí tlačítka přidá DC napětí na datové páry, což způsobí při delším stisknutí factory reset jednotky a rovnou při zapnutí pak TFTP recovery mód.
sacnok jcltm já si myslím to co píšeš bude přesně ten problém. Navíc PBM10 má 100 porty, zapojené je to gigového POE, tak bůh ví co to po těch druhých dvou párech do té PBM10 posílá.
d_ryba no nevim pouzivam tyto poe https://www.vseprowifi.cz/zdroje-poe-napajeni-w-star-gigabit-4-port-napajeci-panel-60v-s-ochranou-pojistkou-a-signalizaci-p-1137.html ale nerekl bych ze to ma souvislost, i kdyz chovanim by to odpovidalo.
dimi256 d_ryba Jak jste tuto funkci vypnul? Také mám jednu pbm10 která nabiha do recovery, je potřeba teda nejdříve nahrát FW přes tftp a pak až tu funkci vypnout?
d_ryba dimi256 postup už si nepamatuji a už jsem všechny tyhle spoje vyměnil za Siklu. Myslím, že bylo potřeba tam vrátit klasické UBNT PoE a byla to funkce někde v System a Tlačítko reset
pixall vypnut sa to da, ale ak tam lezie blbe napatie, tak je sanca ze to zariadeni kvoli tomu pri zapnuti skoci do boot loaderu a nenabehne. pouzit POEcko dodane so zariadenim a nebude problem.
dimi256 d_ryba Ok, zkusím. Problém je, že po předchozím člověku, který tyto spoje instaloval nemáme původní Poe. Našel jsem ubiquiti Poe ze série unifi, které jsou 24v ale jen 0,5a , nevím zda to bude fungovat, v původní specifikaci je 24v 1a.