pgb Ono bacha ještě na jednu věc. Leckteré sfp switche umějí 1/10G na šachtě naráz včetně autonegace. Spousta pcie síťových karet v sfp+ nepodporuje 1G. Některé switche/routery (možná i karty) podporují v sfp+ slotu 1G modul při ručním nastavení link-rate. To poslední je třeba příklad ccr1036sfp+ ... měl jsem v něm dobu 1G sfp, ale na obou stranách spoje musela být ručně nastavená rychlost.
jenya svestka No to by mi hlava nebrala, pokud by UBNT SFP nechodilo v UBNT ESW. Presne v tomto switchi je taky mam, ale co mi vadi je, ze port se ukazuje UP hned po vlozeni SFP, ne az po pripojeni kabelu, takze nejaka diagnostika bude dost zavadejici..
svestka jenya no to je trochu divne. Ja mel hlavne strach ze sfp+ sachta nepobere 1g rj45 modul. ale dobry.
jenya Tak UBNT UF-RJ45-1G jsem rozchodil i v Mikroticich, ale presne jak tu nekdo psal musi byt vypnuta autoneciace a nastaveno 1000/full na tvrdo, pak to proti UBNT esw a MK chodi. Proti hloupemu esw a PCcku to neslo,
net_work ahoj, nemáte, prosím, někdo vyzkoušen EdgeSwitch ES-16-XG v kombinaci s obyč SFP (ne SFP+) WDM modulem? Pokud jo, tak jakým? Potřebuji teď měnit switch, ale na střeše mám ceragona, který nemá SFP+ port... Díky moc!
jcltm net_work V ekvivalentu z řady UniFi mám gigové WDM moduly od UBNT a jede to bez problémů, ale obecně ten switch není vybíravý, takže by tam mělo jet prakticky cokoli. V nejhorším nastavit rychlost fixně na gigo. https://www.i4wifi.cz/cs/210732-opticky-modul-ubnt-ufiber-sm-1gbit-2ks
net_work Oki, děkuji za informace, takže kdyžtak vymění ten stávající SFP za ubnt a mělo by to fungovat.