Zdravím vás kolegovia,
skúšali ste niekto zapojiť za sebou do kaskády 2x RBGPOE s tým, že boli napájané z iných vetiev?
Situácia je takáto: v podkroví je vytiahnutá elektrika z jedného ističa v dome, bez akéhokoľvek zálohovania cez UPS. Do nej je zapojené RBGPOE, ktoré napája WW Dish. Ethernetový kábel ide dole k zákazníkovi. Býva v oblasti, kde dosť často vypadáva elektrika a chce zálohovať anténu.
Najjednoduchšie by bolo dať na ethernetový kábel spojku a napájať anténu priamo z racku. Do podkrovia je ale extrémne ťažký prístup, takže toto by som volil ako poslednú alternatívu.
Rozmýšľal som dať druhé RBGPOE priamo k zákazníkovi do racku, ktorý je napájaný z iného ističa a je zálohovaný UPSkou, akurát neviem, či by sa tým neodpálilo RBGPOE ktoré je v podkroví a samotná anténa. Pre jednoduchšie pochopenie, ako by som to chcel zapojiť som to nakreslil. https://imgur.com/ZdXzcx3
Fungovala by anténa, keby napájanie z podkrovia vypadlo? Podľa MikroTiku WW Dish znesie napájanie od 12 do 57 V, čiže keby boli funkčné obe zásuvky, dostávala by anténa 48V (teda podľa mňa, vyskúšané to nemám) a v prípade výpadku 24V.
Máte s tým niekto skúsenosti, prípadne ako ináč by ste to riešili - čo najlacnejšie a podľa možnosti bez nutnosti isť do podkrovia?