Tak mam dalsi dilek do skladacky, asi uz finalni. Nechtel jsem se smirit s tvrzenim, ze ten ubnt POE switch ma skutecne DC+ na kostre, tak mne napadlo, jestli to jeste nezemni nekde jinde ve vedeni. Odpojil jsem ze switche vse ostatni a ehjle, najednou funguje. Napajeni RB1100 pres POE slo i kdyz byl v racku, stineni i nestineny kabel, proste vse ok.
Zacal jsem tedy postupne zapojovat ostatni zasuvky zpet. Zkrat nastal v okamziku, kdy jsem pripojil zasuvku, na ktere pres active POE a splitter napajim to Raspberry. Pri vytazeni HDMI z Raspberry opet vse funguje, po pripojeni HDMI zpet RB1100 zhasne.
Takze problem nakonec zpusobuje ten splitter. Jestli tomu rozumim spravne, tak:
1) RB1100 ma DC- na kostre a nema tak izolovany POE vstup (jinak by spojeni kostry se zemi nemelo na funkci vliv),
2) EdgeSwitch ma bud plovouci vystup nebo DC- na kostre stejne jako RB1100 (jinak by spolu nikdy nemohly fungovat pri propojeni koster - at uz skrz rack nebo stinenym kabelem)
3) Splitter TP-Link TL-POE10R je neizolovany kram, ktery tak nesplnuje 802.3af, protoze ten vyzaduje izolovane PD (pokud by izolovany byl, opet by pripojeni zemneneho HDMI kabelu k RPI nemelo zadny vliv):
"Per the isolation requirements of 802.3af, a PD shall provide electrical isolation between all power interface (PI)
leads, external conductors, and frame ground. The isolation must meet the 1500-VRMS SELV requirements of
sub-clause 6.2 of IEC 60950–1:2001.[2] A VoIP phone housed in a plastic case with no external connections
or cables could meet this requirement"
Ke starsi verzi toho splitteru je v navodu veta: "TL-POE10R is applicable to the device that has no external
connections other than the Ethernet cables." ...bohuzel k me soucasne verzi uz takovy navod dodan nebyl.
Tady to evidentne nekdo rozlouskl (jsou tam i pekne schematka): UI forum
Dokonce i recenze na Amazonu: TL-PoE10R :
Do not use for powering grounded equipment! This device's output is referenced against the positive side of Poe @48V! The negative terminal sits at 36V above ground! This could let the magic smoke out of your Poe switch!
Takze jsem vyhodil splitter, objednal RPI PoE HAT a zatim vse jede. Vsem diky za napady!