pgb , otevrene jsem to kdysi mel, kdyz jsem menil vetracky a na prvni pohled tam zadny zasah videt nebyl. Ale muzu se zkusit podivat znova a poradne.
hapi kozlicek , takze mate v jedne skrini (tj. na stejne kostre) UBNT POE switch a Mikrotik router z nej napajeny pres POE a funguje to?
cheprer , toho jsem se prave bal, ze v tom ubnt je DC+ natvrdo uzemneny🙁 Ted jsem zjistil, ze mi to dela binec jeste na jednom miste, ktereho jsem si doted nevsiml. Mam active POE splitter TP-Link, kterym napajim Raspberry Pi (48V -> 5V). Ten splitter je levny smejd bez galvanicke izolace. Vysledkem je -5V na kostre HDMI konektoru na PI. Kdyz pak pripojim TV, ktera ma HDMI na zem, tak malinko jiskri - kupodivu to ale funguje (nedavno mi ale na stejnem miste Pi shorelo, takze asi to nefunguje vzdy - nastesti uspesne vyreseno reklamaci Pi🙂. Tady je video cloveka, co ma evidentne stejny problem: https://www.youtube.com/watch?v=TYd3RtooFxY
Pokud ale Mikrotik ma izolovane vstupy, nemelo by to zlobit - at uz ho mam uzemneny, nebo nemam... Ne snad? U mne ale kdyz uzemneny neni (je ven z racku), tak funguje a kdyz se kostrou dotknu koliku v zasuvce (nebo kostry racku), tak zkrat.
Na stole mam odpojene CRS125 a tam jsem jednoznacne zmeril, ze kostra je propojena na DC- na napajecim jacku a i na piny 3,6,7,8 v POEin ethernet portu (u ostatnich 23 portu ale ne). Takze minimalne CRS125 izolovany vstup nema a ma pripojeny DC- na kostru - takze ani nebudu zkouset, co to v racku udela🙂 Vis teda jiste, ze RB1100 a CCR to maji jinak? CCR tu mam, muzu zkusit zmerit, kdyz ho vypojim...