tom_sek
No tak na kolečka se mi to snad ještě nenamotalo, jen když zafukuji 2mm kabel použiji menší přítlak, aby se mi případně nezlomil (věřím že drop kabel se ti namotá, to už jsem viděl 😃 ). Ale vím kam tím míříš, stává se mi to taky, že se kabel sekne na spojce. Foukáme menším kompresorem takže na větších vzdálenostech nebo na trase s více ohyby se to sem tam stane taky. Řešení ? Klasicky české s el.izolačkou 🙂. Než začnu zafukovat namotám na začátek kabelu trochu izolačky, aby se konec kabelu nedotýkal stěny trubičky, aby byl ve vzduchu i bez foukání. Izolačku ukončím tak, aby nebyla ostrá hrana ,ale pěkný kuželovitý náběh. Efekt perfektní, vzduch tlačí kabel daleko lépe a ve spojce se to už neseká 🙂 . Nic levnějšího nevymyslíš 🙂. Ještě by teda měl pomoct vynález na obrázcích výše, kde máš "trubičku" až ke kolečkům. Pokud jsem foukal ale 3-4mm kabel vždycky se zastavil a nikde se nenamotal....Jednou se mi ta dvoumilimetrová kdp mrdka (nesnáším ten kabel 😃 ) napráskala do toho mosazného kříže, kde se fouká vzduch. To je pak dost nepříjmné a přesně proto tento kabel už nepoužíváme, i přes veškerou opatrnost je velmi náchylny na lámání. A kroutí se tak, že had je proti němu žabař.