V první fázi si poříď pulcolový Tkus. Na jednu stranu dáš rychlospojku na odpovídající mikrotrubičku (prodává se to celkem běžně, v OV Tubes International), z druhé strany do toho nacpeš třeba korkový špunt s provrtanou dírou přesně na kabel. K tomu profi mazadlo, větší hobby kompresor a stometrovou trasu zastrkáš celkem v pohodě.
Mé provedení s CO pohonem jsem už popisoval vícekrát - je to dělané na 3mm kabel, takže celá "trasa" má světlost 4mm. Jako vodítka slouží uhlíkové modelářské trubičky 4/6mm které jsou ještě vlepené do 6/8mm a ta je vložená do kousku 12/8 mikrotrubičky - díry na vstupu i výstupu do CO pohonu jsou, pokdu se nepletu, 12mm. Spodní kladky na pohonu jsou vytištěné na 3D tiskárně. Zatěsnění vstupu kabelu je uděláno z GASBLOCK spojky do které je místo originál gumy vloženo pouzdro s protikusem vytištěné na 3D tiskárně a uvnitř je malý gumový O-kroužek (dotažením gasblocku se O-kroužek zmáčkne a více zatěsní kabel). Vodící kabonová trubička 6/4 začíná už v tom gasblocku a prochází skrz celý ten 1/2" X-kus až ven (na fotce je vidět, že černá trubička prosvítá uvnitř mikrotrubičky na výstupu). Na výstupu je použita tenkostěnná trubička, aby bylo dost místa pro obtok vzduchu. V celé konstrukci není nikde více jak 2mm místa, kde by mohl kabel uhnout a zalomit se. Pro napájení používáme dvě 12V baterie připojené přes nějaký regulátor napětí. Motor se spolehlivě rozběhne už někde kolem 6V lze tak krásně regulovat rychlost posuvu. Hlavní problém, který jsem zaznamenal, je zanášení těsnění bordelem, který na sobě kabel nese např. pokud je zaprášená cívka nebo pokud se kabel někde válí po zemi... Řeší to houba/hadr, kterou se kabel na vstupu do foukačky utírá - stejně na tom kabelu mám vždy při foukání ruku abych poznal že se seknul a zastavil posuv.