vencak helapc Elektroniku jsem dal do krabičky vedle, ale vzhledem tomu že je třeba mít při ruce alespon tu regulaci rychlosti posuvu a stop tlačítko, tak jsem to nechal nahoře. baterie počítám že dám do šuplíku pod.
vencak basty Elektronika: odpojovač baterie při vybití, regulátor PWM https://arduino-shop.cz/arduino/2033-regulator-rychlosti-dc-motoru-6v-24v-3a.html a měřič napětí a proudu aby byla kontrola kolik cca motor bere proudu a z toho cca určit jak moc tlačí na kabel.
helapc Občas je ta zafukovačka ve výkopu, nebo v jiném stísněném prostoru. Když budeš mít veškerou elektroniku zvlášť líp se stím manipuluje a nebude od bahna.
gemb https://youtu.be/7oPK_Fy_U-c Konecne som to dal do pouzitelneho stavu...nie rozvlecene ako handry...plastova scame krabica...vnutri delta zdroj na dobijanie, 2x 7Ah baterka do serie. Pripojene priamo do pwm regulatora z ebayu cez 10A poistku. Baterky su na tvrdo zapojene k tomu, ziadny odpojovac po ceste neni...po dokonceni prace poistku vytahujem....zatial mi to takto staci..je to prenosne. Pre istotu som si spravil aj reverzny prepinac chodu. Najdlhsia trasa takto ako to mam som dal 320m, po ceste 3x 90tka zakruta do trubky 12/8 s hobby kompresorom.
halama Zdravim pánové, dovolim si oživit téma. Pokud někdo plánuje výstavbu a řeší jak efektivně dostat kabel do trubicek pro zákazníky, tak Dura Line dělá predinstalovany kabel do trubičky. Řešení je primárně určeno pro koncové přípojky aby se ušetřil čas za zafuky. Pokud někdo chce víc info, milerad poskytnu.
gemb halama a co to ma pomoct? 😃 vsak trubicky mam ulozene kolko krat aj roky pred samotnou vystavbou barakov 😃
halama gemb tak neřeší to samozřejmě vsechn situace 😉. Pokud se ale staví v zástavbě a já už při kopání vím, ze 6 lidi z těch 15 domu bude chtít optiku tak se do výkopu muže dat rovnou trubicka s kabelem a na oživení člověk nemusí tahat zafukovacku a trávit čas zafukovaním. Samozřejmě má to i nevýhody, protože logicky trubicku nemůžu strihnout a spojkovat a v baráku necháte navíc 2-3 metry (cena trubičky je zanedbatelná oproti vene za kabel a práci při zafuku) třeba pokud dáváte zásuvku u vstupu. Na koncové oživení ve výsledku muže jet jeden technik místo dvou pokud to je schopny zvládnout sám.
halama ještě si dovolím doplnit, ze to o urychlení si necucam z prstu, ale je to vyzkoušené v terénu na konkrétní situaci
halama kozlicek pokud má člověk vlastní foukacku tak už jenom prace dvou lidi. Což je podstatně víc než cena materiálu.
gemb zero tak da sa aj sam...len to dlhsie trva...pokial mas este aj u klienta vykopat, nejaka lista zafuknut, zavarit, nastavit koncove zariadenie tak sa s kludom dostanem na 2-4 hodiny u klienta podla situacie.
halama zero potřeboval bych vědět typ kabelu. Předpokládám kabel z Ma-fie od KDP Blown unit, je tak? A pak ještě nějaké délky návinů
ma-fiateam Zdravíčko, náhodou jsem narazil na téma Z238 24F od KDP. Jen pro info, minulý týden jsme naskladnili totožnou konstrukci 24 vláken s 2,8mm průměrem. Jen tak na okraj.. David
auby Zdravim panove. V tomhle jsem moc nepoliben... chtel jsem se zeptat profiku. Existuji kabely ktere se pokladaji primo do zeme? (myslim tim bez chranicek, jen do piskoveho loze?) Nevim kde a co presne hledat. Nejde mne o debatu zda je to dobre nebo spatne. (Videl jsem to v Rusku.. kabel prumerem cca kolem 1cm a sel do rozvadece kde byla jen optika..)
sidi auby Předpokládám, že důvodem je jednoduchost pokládky/absence výbavy k zafukování? Co koupit rovnou mikrotrubičku s kabelem uvnitř? Navenek to je 1 kabel "přímo do země".
auby gemb Nejde mne o debatu zda je to dobre nebo spatne. (Videl jsem to v Rusku.. kabel prumerem cca kolem 1cm a sel do rozvadece kde byla jen optika..) Asi takhle... potrebuji cast optiky do zemekoule (cca 30m) je tam Kopoflex se starym kabelem, tak do ni protahnout jak novy kabel na elektriku tak i optiku (vedle sebe). Zda je to spravne nebo spatne neresim, V chrancicce aktual vede nekolik koaxu.... (jeden jsem vytahnul.. nekdo nacpal do chranicky spojku... a ona schnila. Takze to vytahnu vsechno a pujde tam optika a elektrika....) je to na kamery..... Muzu tam protahnout Drop ale kdyz tak radeji neco silnejsiho co bude odolnejsi. Jasne ze by se to dalo udelat lepe, jinak. To v tomto pripade neresim. Dotazy proc tam nedat bezdrat.... nelze.
auby sidi presne jak rikas.... Na optiku.. mam jen mozna elan to udelat 🙂 Kabely jsem hledal, ale nenasel jsem nikde nic. Asi blbe hledam, nebo nevim co mam hledat.
sidi auby Byla to řada durafibre od duraline. Akorát koukám, že už asi nebudou. Tak jedině si nechat udělat od někoho, kdo má zafukovačku. Nebo, že by 30m šlo do mikrotrubičky i ručně, kdyby se natáhla na zahradě? 🤔