helapc Nebo použij kabel určený pro přímou pokládku. Ve 24vl. se dělá plochý Flat DROP široký 3,8mm. Pokud stačí míň vláken mám oblíbený Z155. Má to velice silný plášť s UV ochranou a tahový prvky. 2vl. je kolem 5Kč. Dělá se do 12vl.
auby helapc Z155 jsem nasel jen na jednom shopu... Ne ze bych ho kupoval, ale jen abych vedel kdybych nahodou potreboval. Ono kdyz clovek vi ze potrebuje jen neco propojit a vi ze tam nikdy nebude potrebovat nic vic. Treba jsem koukal zda se dela nejaky kabel ktery ma vetsi zatizeni na preves.... (nejake s lanem). Ale delaji jen klasiku.. a nebo si koupit chranicku s lanem a do toho strcit kabel ale zde zase je lano slabe... 3mm pruber lana. Kdyz se to taha kolem stromů... a pokud poleti nejaka vetev tak drop kabel je jasny si myslim....
myghael Jaká náhoda, zrovna dnes jsem řešil podobnou situaci. Skončilo to zatažením mikrotrubičky 12/8, je jí tam 43 metrů, klasický kulatý drop 3 mm tam šel jak po másle ručně i bez mazání.
helapc Na zavěšení je super ten plochy FlatDrop. Lepší kabel na preves jsem neviděl. Může být i volně v zemi.
rsaf helapc Souhlasím, tento kabel je skvělý a odolný. Zbytky poslouží jako protahovací pero. Vy co máte foukačky alespoň částečně podle mého vzoru (CO + těsnění waterblockem), jak to fouká, nějaké nové zkušenosti?
zero rsaf ja si ji nemuzu vynachvalit. Max. jsem s tim selfmade kompresorem zavoukl 2.8 kabel do 10/6 na 740m. Nutny je teda casto cistit ten gasblock a obcas i kolecka. Jinak max. spokojenost.
gemb Skor je otazka, ci niekto skusal trocha pustit ten motor na overvolt 😃 tj. aby to podavalo rychlejsie a zaroven sa ten motor neupiekol...pointa ale bola ta aby pri dlhej trase som nemusel cakat dlhe minuty az desiatky minut nez to tam posunie.
petrbacina 30V vydrží dlouhodobě a prakticky se ani neohřeje. Vyzkoušeno na 500m trasách s 6mm kabelem na obě kladky
petrbacina gemb no je to možný. Ten motor je pěkně masivní, takže těch 35V by asi dal. Ale nehodlám to pokoušet, navíc používáme měnič s max 30V 😉
gemb Moj motor ma udavane na stitku 24V 3,5A a 24m/min. Nikdy som nemeral kolko potlaci za minutu teda...tak je otazka ci sa to da dostat aspon na 30m za min.
petrbacina gemb máme tento https://www.naraditechnik.cz/prislusenstvi/260-podavac-dratu-4ra-4x4-24v-profi Možná má trochu jiný převod, proto 18m/min, ale motor vypadá stejně jako u jiných.
miract Tenhle https://www.naraditechnik.cz/prislusenstvi/259-podavac-dratu-4r-4x4-24v-profi je lepší, má 24m/min. Já do nej dlouhodobě rvu maximum, co dá menwall 24V/120W zdroj vytocenej trimrem na max. Odhad je tak 30-32V. A rychlost je fakt znát.
gemb miract Hej mam rovnaky. 24V zdroj s max trimrom dava 28V. Ja to mam na tvrdo z bateriek, cize realne 23-25volt d toho ide.
petrbacina miract kupovali jsme právě tento kvůli odděleným kladkám, respektive kvůli možnosti používat jenom jednu, což nevím jestli u té jednopružinové jde.
miract Já mám na kabely do 3mm tento posun: https://www.naraditechnik.cz/prislusenstvi/7974-podavac-dratu-2r-24v-profi a od 4mm používám ten dvoukladkový a tam používám vždy dvě kladky, ale podle mě není problém si připnout jen jednu kladku a druhou nechat zvednutou...