pprave ze bohuzel nebezi. ale diky, ze aspon nekdo to chape
Spíš jsem to myslel, tak že SMP jádro se startuje i pokud nemáš aktivované /system hardware set multi-cpu=yes. To multi-cpu=yes asi zapíná pouze více vláken routingu, netfilteru, aj. aby byly ostatní procesory využity. V tom případě, že se ti nechce nastartovat jádro bude asi někde chyba. A jelikož mistři z Litvy ve vší své moudrosti defaultně deaktivovali zprávy z jádra, doporučuji ti dostat na disketu nějaký zavaděč(jediný interaktivní co znám je GRUB, a mám dokonce pocit že má i nějaký Windowsácký frontend) a nabootovat jádro s parametrem (V případě, že si nebudeš vědět rady mě kontaktuj).
ht se holt obecne vyjadruje "vice jadry", takze i pentium d dle rozumnych systemu vice jader ma
Co jsem já pochopil, tak procesor s "technologií" HT má fyzicky jeden procesor, jedno jádro, jednu ALU, prostě všechno jedno. Ovšem systému se hlásí jako více procesorový a instrukce, které jdou do jednoho a druhého virtuálního procesoru láduje do procesoru fyzického na přeskáčku, takže dvě aplikace na rozdílných procesorech mají hladší běh než kdyby je plánoval scheduler jádra. Byli tam ještě nějaké bláboly o paralelismu apod., ale jelikož mi to zatím nebyl nikdo schopen rozumně vysvětlit, tak to spíše beru jako marketingový blábol.