stivki19 Zdravím, neviete ako dokážem dropnuť multicast ktorý prichádza a vyťažuje ether1 ??? Na torch vypisuje 14Mbit/s konštantne z IP ktorú vôbec nemám v sieti.
rsaf musíš se dívat na MAC z které to chodí... Najít zdroj a zaříznout. Tipnul bych to na IPTV nebo nějakou šikovně nastavenou IP kameru
stivki19 rsaf takže nakoniec som to bol ja sám .. 😃 😃 náš posktytovateľ nám privádza cez switch privatné IP ku STB. A jedna privátna pre Mikrotik. Ak zapnem svoj box v izbe tak sa to multicast ozve na všetky porty switcha takže aj na mikrotik 🙂 preto ten traffic ....
stivki19 neviem jak píše tam dst: 232.232.64.88:5004 (avt-profile1) nemám skusenosti s multicastom .. nikdy som to nefiltroval .. :/
rsaf To poskytovatel přivádí multicastovou TV asi dost hloupě v jedné VLANě s internetem (anebo je volovina, že to dovolí takto zapojit).
stivki19 rsaf úprimne :-) to hovorí každý ISP :-) som plne ústretový, rozumiem :-) ajtak ďakujem za reakciu :-)
stivki19 rsaf a nepýtal som sa na riešenie, chcel som len vedieť či je to možné, som čestný a férový človek rad sa učím nechcem zle voči svojmu ISP poskytovateľovi ...
stivki19 Neživim sa sieťovým inžinierstvom, len sa pýtam je možné na vrstne 2 preniesť VLAN cez router ... mám to neako zapuzdrovat zaslať cez vrstvu 3 a do portu ??? Neviem .... štve má to že mi nikto neodpovie ...
rsaf Lze, variant je více. Třeba vytvořit VLAN interface pro danou vlan na WAN i LAN rozhraní a dát je do bridge...