gemb
Kvôli čomu menis lhg60v1 za nray? Véd to ide rovnako alebo mi niečo únika?

• gemb replied to this.

stejný cena, radom v ceně, lepší držák v ceně, menší ale stejný zisk, méně náchylné na vítr, méně náchylné k poškození a fungují řekl bych lépe.

pedro4444 kupovat dekle na lhg sa teda vobec neoplati...na original drziakoch sa to aj tak nedalo doladit poriadne a nray je po vsetkych stranach proste lepsi. A kde je to nad 1km tak rovno AF60LR kvoli stabilite a hotovo. Keby neni UBNT take drahe dal by som to vsade.

chlapci to neni diskuze o mikrotiku....

gemb jj ale kde to fici dobre som nechapal ked si pisal ze ste menili lebo ano nove uz dat nray ale stare ked faka nie je dovod na zmenu.... ale uz dost spat k teme 🙂
      80 tymto presne aj pre mna nie je moc zaujimava ale tak uvidime co povedia aka bude cena lebo aj tak je to spoj do max 3 km

stepan_benes hele jako změřeny to nemám ale na jednotce to jde nastavit. 🙂 A signal se opravdu mění dle hodnot. Ale vím že papír a monitor snese hodně aktuálně na spoji na 2.7km.

Lehce do toho vstoupim, ktera 60G da vic jak gigo hd ? Asi proto maji 80G profi spoje sve misto a to na linkach nad gigo 🙂

basty no ten prvni ubi, jako ze velikost anteny kelimek od jogurtu a dosah 2km ? Ten druhy uz vypada zajimave, jen zatim nejde koupit no … a na 10GE stejne profi spoj jedine

viktornovotny Nevím, nemam odzkousene... jako vsechno, podel to 3 a jses na cislech... Nevim 🙂.
        druhy se da koupit z toho shopu. Pisou ze je skladem. Chce to mit ucet a byt v early...

basty jedna jednotka €1 147,08 tedy cca 30tis, tedy dve strany 60tis ? Hm .. tak to uz neni “levna” nahrada profi spoje

Racom si určitě svoje místo na trhu najde, pokud bude nějaká zajímavá cena. Přeci jen ta trvanlivost je tam o dost větší a na velké páteře. Neříkám, před třemi lety by to bylo větší terno, než teď, ale 60 Ghz bude a je už pomalu plná a nebo bude spíš na klioše, než na páteře. Víte někdo kolik to bude umět ? +- 10 Gbit ? tedy v rámci kapacity sfp+ nenašel jsem někde datasheet, ani předběžný. Jinak tu basty posílal odkaz na ummitd ten mne moc nezajímá.

60GHz zabilo ty malé "krátké" 80ky. Takové Siklu EH710 je skoro bezcenné. Ale 1Gb+ je a bude na 80GHz stále, přeci jen tam chceme zaručenou kvalitu spoje. Navic 60ka je prostě na multipoint a maximálně krátké skoky v místě kde PtMP dlouhodobě nehrozí.

mohu se zeptat kolik máte nejvíce za sebou řetězené tyhle 60tky, když tvrdíte že to nahrazuje 80tky?

Zatím máme max dvě. Dohromady je to 5km.
              Když je záloha tak je to supr, za ty peníze.

Já i 6 se zalohama.

U nas 3 za sebou....mk, ubnt, mk..inak mame sj 60ghz ako backup 80g ceragona keby sa nahodou rozmysli a nepojde co sa pri ceragone stane....

basty dá to na konci alespoň 500Mb tcp jedním směrem?

📡 Telekomunikace.cz