basty jedna jednotka €1 147,08 tedy cca 30tis, tedy dve strany 60tis ? Hm .. tak to uz neni “levna” nahrada profi spoje
Racom Ray 80GHz
viktornovotny Neni...
- Upraveno
Racom si určitě svoje místo na trhu najde, pokud bude nějaká zajímavá cena. Přeci jen ta trvanlivost je tam o dost větší a na velké páteře. Neříkám, před třemi lety by to bylo větší terno, než teď, ale 60 Ghz bude a je už pomalu plná a nebo bude spíš na klioše, než na páteře. Víte někdo kolik to bude umět ? +- 10 Gbit ? tedy v rámci kapacity sfp+ nenašel jsem někde datasheet, ani předběžný. Jinak tu basty posílal odkaz na ummitd ten mne moc nezajímá.
whef tak snad tech 10GE jako kazdy moderni spoj
60GHz zabilo ty malé "krátké" 80ky. Takové Siklu EH710 je skoro bezcenné. Ale 1Gb+ je a bude na 80GHz stále, přeci jen tam chceme zaručenou kvalitu spoje. Navic 60ka je prostě na multipoint a maximálně krátké skoky v místě kde PtMP dlouhodobě nehrozí.
mohu se zeptat kolik máte nejvíce za sebou řetězené tyhle 60tky, když tvrdíte že to nahrazuje 80tky?
- Upraveno
Zatím máme max dvě. Dohromady je to 5km.
Když je záloha tak je to supr, za ty peníze.
Já i 6 se zalohama.
U nas 3 za sebou....mk, ubnt, mk..inak mame sj 60ghz ako backup 80g ceragona keby sa nahodou rozmysli a nepojde co sa pri ceragone stane....
Jo plnou rychlostí 800-960 a to tim prvnim tece kolem 300Mbps
3x HD spoj za sebou dá plnou kapacitu linky v 1 spojení?
Nevim jak to maji udelane, ale tento HD spoj od MK na 60GHz mi da obousmerne 1Gbit FD, alespon pri testu to tak jede, asi ten procak to stiha tam sackovat.
on bude si problém spíše s malejma paketama
ladik vždyť mají přenosovku 2,3Gbps, tak rádio stíhá. Cpu stíhá při plným mtu velmi dobře, i malé mtu mu jde dobře. Není to stará 802.11n/ac kde přenosovka a reálná jsou velmi rozdílné (neb režije atd ...)
https://mum.mikrotik.com/presentations/EU18/presentation_5135_1524054871.pdf
- na straně 13/14 máš krásný tabulky co mk 60G zvádne v pps.
To jsem ani necekal ze to da i takovy maly pakety... super
Jirous uz ma anteny pro Ray 3 80GHz, zjimave je, ze volba polarizace bude opet jen otocenim jednotky, zadne otaceni na prirube anteny a jednotce (jako napr. u Ceragonu).