ceky Mám trošku jiný problém ale v podstatě se stejným HW jen k tomu unifi mám cloud key. Problém je v tom, že se mi před časem nějak záhadně odpojili a nemůžu se do toho unifi dostat (nezávisle na tom jestli jsou na stejném switchi nebo ne). Otázka tedy zní, když obojí zresetuju nezůstane pak to unifi připojený k tomu (jakože původnímu) cloud keyi a nechá se znova připojit nebo je nutný ho nejdřív odebrat (což mi teď nepude) než ho budu resetovat? Do teď sem to moc neřešil páč wifina běhá v pohodě ale hodilo by se mi upravit pár drobností a nerad bych to zbytečně celý rozesral...
skdata ceky musis se modlit aby na sd karte byla zaloha. Jinak budes obyhat Ap a resetovat. Tedy pokud nemas nakopirovany adaptacny heslo. Je to nemoc key cloudu. Bez zalohy uz ani ranu.
sacnok Jako že se nepřihlásíš přes web rozhraní do kontroléru? Já se taky nemohl připojit přes web do kontroléru ale poradil Google Use WINSCP to access the Unifi Cloudkey File Structure Got to /srv/unifi/data/db/journal and delete all the files in the this folder Putty into Unifi Cloud Key and log in stop Unifi service by running: service unifi stop Run a repair on mongodb by issue this command: mongod --repair --dbpath /srv/unifi/data/dbC start unifi service: service unifi start Check your controller url and see if the controller comes back up.
ceky No nejdřív se mi jenom kontroler nechtěl spojit s ap a teď (skoro po roce co sem tam byl naposled) se nemůžu ani přihlásit takže ten reset asi budu muset udělat jenom se právě bojim aby to ap nezůstalo jakoby připojený i po restetu... (vim že některý zařízení s tim mívají problémy tak nevim jak to funguje v tomdle případě...)
whef skdata : To se mi taky stávalo, jediné co pomohlo reset tlačítkem a obnovení z paměťovky, nebo pak reset celý.
sacnok A zkoušel ses připojit přes SSH? Když se do kontroléru připojíš přes SSH tak by ses měl dostat i k zálohám.
ceky předpokládam, že na to asi v aktualizacích nikdo nemyslel co...😃 díky za rady, zkusim teda ten reset a třeba to pak zas chvíli bude fungovat...😃 ta záloha by měla jít i stáhnout do kompu ne?
whef ceky : Jo zálohu stáhneš do kompu, jinak nevím co to dělalo, jet na nějakých starších verzích, které tam byli třeba proto, že tam byli starý nepodporovaný AP v nové verzi controleru. U nových verzí snad OK, nebo na Cloud key V2
fabinek1 Ahojte všem, ať nezakládám nové vlákno. Mám Unifi U6-PRO, controler má klient na PC. Wifi vypadlo, v kontroleru je U6 offline. Po výměně trafa (podezření, že odešlo), sice wifi najela, ale v kontroleru opět není. Nesetkal jste se s tím někdo?
fabinek1 Klasika POE UBNT zdroj, nevím no - jestli se kousl SW, resetoval jsem to natvrdo a jede to dál. Nicméně toto se mně ještě nestalo, kdyby nejelo nic, ale wifi jela, ale vše ostatní nedostupné. Uvidím dál.
Puski fabinek1 to vypadá jako by spíš ten talíř a kontrolér na sebe "neviděli". Jinak teda funguje jo?
jcltm fabinek1 Klasika POE UBNT zdroj Jaký konkrétně? Nemáš to náhodou na 24V zdroji? Tam bych se problémům ani nedivil, spíš by mě překvapilo že to vůbec jede. U6-Pro vyžaduje 48V PoE zdroj, podle dokumentace ani nestačí U-POE-af, je třeba U-POE-at. Nicméně na pár místech jsem to dal s krátkým kabelem (do 5 m) i na U-POE-af a jede to bez problému.
fabinek1 Tak zdroj mám 48V, to by mě ani nenapadlo, dát tam 24V. Je to na 7m. Uvidím, jak se to teď bude chovat.
jcltm fabinek1 Ono to může být cokoli, i blbě nacvaknutý nebo nekvalitní/nevhodný konektor, CCA/CCS parodie na kabel atd. Nebo nakonec i vadný kus AP.
sarance Podobný problém jsem měl doma. Napájení AP bylo řešeno POE z mikrotiku CRS328-24P-4S+ Ve volbě poe je na mikrotiku volba Low,high,auto. Měl jsem auto a dávalo to 26Voltů. Fungovalo to jak popisuješ. Nastavil jsem natvrdo high, dalo to 52 V a od té doby to funguje bez chyby.
fabinek1 Výpadky wifi - mám sitch UNIFI-16-POE a AP U6-LR, klient si stěžuje, že mu sem tam vypadne wifi. Tato chyba se mně projevila také. Vyměnil jsem to za U6-PRO (sice trošku horší signál), ale projevilo se to také. Nesetkal jste se s tím někdo? - nějaké nastavení? (nightly optimalization vypnuta, global AP settings vypnuto). Kabel i konektory vyměněn.