• Hardware
  • Tip na server s nízkou spotřebou

jenya @hapi @crazyape
dal c states disable pretoze moznost c0/c1 tam nie je.. alebo zle pozeram?
vtd vypnute mam t takto:

este dake napady ci najlepsie vam tu pofotit podrobnejsie ten bios? lebo stale rovnako pusti ale kurzur po chvilke stuhne...

diki

o 8 dní později

@hapi @crazyape @jenya
tu je nastaveny bios nejake napady mate co skusit este zmenit aby to nestuhlo po tom boote?
jeto zvlastne ked uz to nabootuje ze to stuhne:

pedro4444 co zkusit legacy mod místa ahci v nastaveni disku.

kozlicek tam je uz len moznost raid:

a pri tje to ani nenacita...
      legacy sa nastavuje tu:

a to je dobre podla mna pretoze z disku to nacita ale ono to hned po sekunde stuhne a nenajdem to ani na sieit usudzujem to podla toho potrznika neblika:

cize to je mi cudne to mi pride nieco na problem s cpu alebo bios chipset ze po chvili stuhne alebo ine napady?

Za ten strávený čas bez výsledku jsi mohl mít přepsané scripty do V7. Zas tak velké rozdíly ve scriptovani nejsou.

ef je tam toho viac aj api ine a preprogramovat veci aby to hralo so systemom je toho vazne dost a preto to kupoval aby to slo na v6 a hladal starsiu dosku co este vie legacy a navyse ked som tak blizko keby to ani nenabootovalo nepoviem ale ono to nacita krasne nabehne a stuhne cize tam bude len nieco vazne male co treba zmenit..

pedro4444 a máš to čistou instalaci, nebo je to už naplněné nějakým konfigem?
          Osobně jsem zažil, že konzole vytuhla po bootě, ale normálně po lance winbox jel.

Jde o to že vytuhne klávesnice? Aby ne když to není PS2 ale USB a mkv6 ji neumí. Už se to tu řešilo.

hapi no on vytuhne i kurzor, kterej normálně myslím bliká.

• Upraveno

a opravdu tomu tak je? některé OS nebo aplikace přestávají kurzorem blikat po nějakém čase a nebo ani neblikají. Prostě je třeba se připojit winboxem jestli to jde.

dagus
              ano je to cista instalacia nahodena na starsej doske a nenastavil tam uplne nic ani adresu nic kedze je to zbytocne lebo tam su ine eth a aj tak by im tu ip nedalo...
              takze tebe sa to nacitalo a neblikal ti tiez ten kurzor ale cez windox si to nasiel?

@hapi @dagus vytuhne ten kurzor to vidim na monitore ten potrznik to som si vsimol ked to instaloval na starej doske aj ked som na tej doske nemal pripojenu klavesnicu nic len monitor cez vga ten kurzor stale blika pekne... a tak isto ten disk dal do novej a ten kurzor jednoducho ani nezablika.. cize to blika aj ked tam klavesnica nie je..
              a vravim ten winbox mi to nezobrazi sietova karta blika aj na pc mi pise ze pripojena sietova karta ale winbox ani netukne..
              ale vazne ste viacery zazili ze ten kurzor vam neblikal a cez winbox ste to nasli?

pedro4444 ano, taky si pamatuji při instalaci x86, že ten kurzor, nevím jestli hned, nebo po nějaké době, tak přestal blikat.

• Upraveno

pedro4444 ano na 100% jsem to zažil. Bylo to na nějaké desce bez ps2 a bylo to instalované na starší. Zkus nahodit ros 7, zkontrolovat jestli třeba nejsou vyplé síťovky(nebo není podpora? Co tam máš za chipset?) a pak downgrade na 6tku. Teď jsem nahazoval ros7 na staré x86 a zas síťovky eth byly vyplé v neigbors, ale to nebyla čistá instalace a meli jsme to tam povypinane.

dagus @hapi @martas
                  Tak pani tym ze to nemusi blikat ste ma nakopli lebo som sa na to blikanie kurzoru moc zameral a neskusal ine veci moja chyba..... dal som inu sietovku henta (asi "bola dobra" netreba sa na nic spoliehat) a vuala winbox mi to uz nasiel...

nadhera pozerat na ten vykon to hned bude robit co ma 🙂
                  VELKA VDAKA VAZNE ZA VASE RADY A POSTREHY! sa dohodneme a nejako Vam pivo aspon objednam nech Vam viem vycarovat rovnaky usmev ako mne ked to rozbehol 😃

este to chcem doladit ten bios najlepsie lebo ide to aj ked mam C States disabled aj enabled:

co si
                  myslite je lepsie to mat vypnute alebo? za mna si myslim kedze chcem z toho co najviac vytazit a c states ked je enable by to mal vytazit vsetky jadra na maximum by bolo lepsie to mat zapnute alebo co myslite?
                  ked to bude disable kedze tam pojde cpu na max 10% nie je lepsie to mat disable ze to bude mat mensiu spotrebu? (lebo aj ta sa pocita 🙂 kedze to pojde 24/7 )
                  vdaka

nevím jaké tam jsou možnosti ale limit na states C0/C1 je v pořádku. Když je to celé vypnuté tak to CPU prakticky jede furt na plný výkon a nic nešetří. C1 aspoň zajistí interpretaci NOP instrukce jako že CPU se má podtaktovávat ve vlastní režii bez negativního ovlivnění výkonu nebo latence.

o měsíc později

hapi jj dal som default biosu a vypol som len vt-d , serial porty, zvukovu kartu a zapol legacy mod a pustilo sa to... cize to c0/c1 pri jetway doske moze ostat zapnute aspon to teda bude menej papat..

inak este otazka na zamyslenie ak este budem robit jednu zostavu..
                  pls na akej doske si to hapi rozbehal pre 12 gen a 13. gen ze ktore dosku co maju podporu tychto cpu vedia este legacy mod?

pre gen.10 aj pre ostatnych aby mali sme tu este od supermicro mali tuto ze ide v6 v pohode.
                  https://smicro.sk/supermicro-mbd-x12stl-if-o-2

no tam ale běží v7. O v6 se už nestarám a v7 funguje pod efi bootem takže legaci není třeba. Jinak pokud chceš vědět jestli to umí legacy boot tak mrkni do manuálu desky.

hapi jasne to kuknem len ci nahodou nemas typ dosky co ma socket na gen12 alebo 13 a vie legacy boot..
                    pokukam ked tak to tu poslem.. nech sa vie kde este sme schopny rozbehat v6..

@jenya pls tebe sa to na akej najnovsej generacii cpu podarilo rozbehat v6?

na gen 10 teda ziadny problem 🙂 aspon to...
                    este pre gen11 som nasiel tuto dosku : https://www.supermicro.com/en/products/motherboard/x12scq

co vie legacy ak by niekto potreboval a uvidime ci teda sa najde este nejaka doska co podporuje gen 12 alebo 13 a vie legacy boot ak by ste niekto o takej vedeli kludne poslite tip... diki

přejdi na v7 a neřeš. Co tak akutního potřebuješ na v6?

hapi
                      prerobit asi polku scriptov 😃 a v tomto ich mam dost.. 😃 skusal som tam dat v7 a asi polovicka mi nejde tych scriptov a musim sa hrabat v tom co sa tej 7 tomu nepaci nechapem preco to zas tak muselo spravit.. a je tam aj ine api cize aj prerobit podruzne aplikacie co sa mi prihlasuju do mk cize preto tak este bojujem za v6 bo je tam toho dost a zatial casovo som sa k tomu este nedostal aby to postupne prerabal na v7 🙂 ked jediny dovod preco ist na v7 je len to ze mozem kupit iny hw ale v podstate ked teraz este na gen10 a gen11 sa da kupit tak vykonovo to nema problem ide to na 20%

📡 Telekomunikace.cz