• OstatníPrávo
  • ČTÚ - Operátoři budou muset dodržet přesnou rychlost internetu

Musím říct, že jsem mírně znervózněl. Dle dizkuze výše má být něco vyplněno do 31.1., nám ale žádná výzva nepřišla.

Normálně to přišlo do registrovaného emailu

Služby, které jsou zahrnuty do srovnávacího nástroje a termíny pro jejich první vyplnění a zaslání ČTÚ jsou:

• Mobilní tarifní i předplacené služby (volání, SMS, data) – termín pro první vyplnění 31. 1. 2021
  • Mobilní internet (tj. internet do notebooku či tabletu) – termín pro první vyplnění 31. 1. 2021
  • Volání v pevném místě – PSTN a VoIP telefonie s využitím geografických telefonních čísel – termín pro první vyplnění 31. 3. 2021
  • Internet v pevném místě – připojení v pevném místě, využívající různé technologie (např.: xDSL, FTTx, CATV, WiFi) – termín pro první vyplnění 31. 3. 2021
  • Televize – služby poskytované za úplatu koncovým uživatelům – termín pro první vyplnění 31. 3. 2021

Hlavně email není oficiální ověřený způsob... Proč to nešlo datovou?

petrbacina Aha, tak bych rekl ze body 1-3 se nas netykají , bod 4,5 jsou data v ARTxxx .

Nedoslo to datovkou, pripadne po staru doporucene nebo to neni na monitoringtrhu.ctu.cz, tak nic nevyplnuji. Me teda vubec nic neprislo ani na mail.
    Muzete nekdo postnout jak ten mail vypada?

tak já už dostal asi 4. stejný email a registraci jsem udělal už v tom 1. emailu, jen tak dále a google to hodí na svůj globální blacklist 🙂

okoun To nebude poprve ... ja to s nima resil pred cca 10 lety, ze ty jejich stejne emaily beze zmeny, jen ze je novy formular pujdou casem do SPAMu. No pak se to zacalo krasne dit a ja dostal pokutu, ze jsem jim ho vcas neodevzdal ... Hajil jsem se tim, ze nic neprislo ... Nejlepsi bylo, ze mi volal pan z CTU, kdyz jsem byl v Alternetivu na skoleni siklu a sam mi sdelil, ze si cca 52% lidi stezuje, ze emaily konci ve SPAMu a ja je na to upozornoval 2 roky predem ...
      Proste ustav ne urad ... 🤣

Email neni smerodatny !!! Takto muzou maximalne posilat info, ale ne nic co by melo byt jakoze doruceno a tim padem bys to mel dodrzovat.
      Musi to poslat datovkou nebo doporucene, pripadne zverejnit na portalu pro daneho poskytovatele.

Ano, ale do datovky nic takoveho neprislo ani na podzim ani tento rok, takze se jaksi nemam cim ridit a jedu dle formularu na monitoringtrhu.ctu.cz.

o 23 dní později

tak jak vyplňujete srovnávač služeb, který má být vyplněn do 31. 3. 2021 ?
        já skoro již vše mám ale zasekl jsem se na IPTV, nevím jestli to máme vyplňovat když ji neprovozujeme jen prodáváme sledovanitv.cz. navíc vyplňovat tam kanál po kanálu je fakt hrozné 🙁

okoun datovkou žádné nařízení nedošlo, a tím to končí.

svestka

Prisel jen email s žádostí zda bychom se nechteli zucastnit,.protože to je pro dobrou věc.

Miluji jak ČTÚ které je vždy bez kompromisu, pak píše hodňoučké zprávy s žádostí xD.

okoun IPTV nevyplňuju, protože ji ani nevykazuju ve formulářích, to si dělá SledováníTV samo.
            To bych za chvíli mohl dávat do srovnávače služeb cenu za prodávaný WiFi routery a další sra*

Jaky srovnavac? Co nejdojde doporucene nebo datovkou neresim. A uz vubec nechapu proc bych mel byt na nejakem srovnavaci !!!

Pár poznámek ke srovnávači:

1. Osobně mi na něm nic nevadí, vadí především těm, kteří při srovnaní dopadnou katastroficky.
                2. Zatím je ve vyplněných datech hodně chyb, mnoho firem má špatně zadané pokrytí a objevují s v lokalitách kde vůbec nepůsobí.
                3. Aplikace je evidentně ve vývoji a vykazuje nestandardní běh

📡 Telekomunikace.cz