kozlicek Co vím od známých, tak materiály na youtube celkem jedou ve výuce. A když chceš přečíst z videa co tam píšou, tak 480p nestačí.... + videohovory přes facebook messenger, zoom, classroom a podobně. Ona škola dneska neznamená psát ve wordu plaintext...
jcltm "...pokud se tam dá SSD.." Ale to tam v této situaci nebude nikdo kupovat. Představ si průměrnýho uživatele PC jak mění HDD za SSD. Nebo ani ne průměrnýho - naopak ještě mnohem podprůměrnějšího (když musí žádat o šrot PC). Ten tomu notebooku ani neutře monitor, natož aby investoval do SSD, měnil ho a ještě přeinstalovával systém.
Jako počin to vypadá sice pěkně, ale přijde mi že hodně lidí se v současné době zbavuje PC/notebooků buď až když to jsou fakt šmejdy co už nebudou použitelný skoro na nic, nebo když se v nich něco podělá. To druhý je škoda, protože třeba po výměně HDD nebo přepájení napájecího konektoru by z toho byl furt použitelný stroj. Ale předpokládám že tyhle "nefunkční, ale opravitelné" stroje nikdo nebude chtít, jelikož nebude lidí co by to opravovali, natož prachy (ačkoliv by stačilo třeba jen pár stovek na notebook) na náhradní díly.
Známí vyhazovali notebook s vadným HDD. Říkal jsem jim že bude stačit 2000kč za nový 500GB SSD a pojede v pohodě dál, ale nechtěli do toho dávat už ani kačku - už sehnali novej. Tak jsem si ho vzal, koupil si do hlavního PC nový SSD a to starý "posunul" do tohoto notebooku a funguje bezvadně, nějakej Dell z 2015. I baterka je ještě v pohodě (80%kapacity má). Raději ani nechci vědět, kolik takhle jednoduše opravitelných PC/ntb se denně vyhazuje do šrotu...Nebo klasika kolik už jsem opravil zařízení (nejen výpočetní techniky) výměnou kondenzátorů ve zdrojové části za doslova pár desetikorun...Ale jak říkám - za tohle by vám ta škola nebo matka samoživitelka stejně nepoděkovala...