Koľko sa musí zaznamenavat prevádzka siete kvôli od sudu"Prikazu az na zistenie a oznámenie údajov o uskutočnenej telekomunikačnej prevádzke"??
Viete mi poslať aj neaky zakon kdesa to cituje? ja som našiel toto . aneviem či to ešte plati.
[http://www.pravnelisty.sk/clanky/a710-prikaz-sudcu-podla-116-tr-por-problemy-aplikacnej-praxe-v-suvislosti-so-zavedenim-smernice-gdpr]
Vyššie uvedenú žiadosť a príkaz, bolo providerovi potrebné doručiť čo najrýchlejšie, nakoľko v zmysle § 58 ods. 5 písm. a) zákona č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách (platného a účinného pred zavedením „GDPR“, pozn. autora) provider uchovával prevádzkové údaje, lokalizačné údaje a údaje komunikujúcich strán odo dňa uskutočnenia komunikácie len počas 6 mesiacov, ak išlo o pripojenie k internetu. Prevádzkovateľ následne orgánom činným v trestnom konaní, oznámil spravidla IP adresu, z ktorej bolo dané e-mailové konto vytvorené, zoznam prihlásení (IP adresy, dátumy a časy) na dané e-mailové konto, registračné údaje osoby používajúcej dané e-mailové konto, prípadne uviedol ďalšie skutočnosti, ktoré mohli napomôcť k identifikácii osoby používajúcej dané e-mailové konto. Tieto údaje boli následne využité vo vyšetrovaní a zistení páchateľa predmetného skutku.
Smernica GDPR ktorá vstúpila do platnosti 25. mája 2018 a platí v celej Európskej únii, však priniesla aj jednu podstatnú zmenu, ktorá sťaží prácu orgánov činných v trestnom konaní.V súčasnosti sa javí určitá absurdita, kedy vyššie spomenuté údaje, už zrejme nie je možné zistiť spätne a to ani na základe príkazu podľa § 116 Trestného poriadku.
Ďakujem páni za každu pomoc