Zdravim,

montoval niekto v poslednej dobe Minilink 6352? Dostali sme anteny ktoré nezodpovedaju presne manuálu od erika... a na 5km nejdeme dostat lepši signal jak -63, ..kalkulačka píše 44.
Chceme overiť správnosť montáže jednotlivých častí antény ak niekto má rovnaké. .
dik

Postni fotky kouknem

Nezapomeout pri ladeni vypnout ATPC i ACM a dat fixni vykon, jinak se nikdy nedoladis.

da sa zapnúť režím ladenia. Možeš mať popletenú polarizáciu, alebo nieco nedotiahnute

wtf erik s 30 antena na 5km v 80tce?

jak víš že použil 30 antény?

• k3ny replied to this.
  • pgb likes this

hapi tak kdyz je vypocet na -44 pri 5km tak to tak patrne bude. s 60tkama by to muselo vyjit lepe.

pardon v rychlosti som nenapisal anteny...samozrejme su to 60tky..... vyzera ze fresnel bude KO podla fotiek (ja som tam osobne nebol) montovali to chalani.... mozem to niekomu poslat na overenie? dakujem

midnight_man to jako vážně jdeš montovat 80tku tam kam není vidět? Jak udělají první namíření, když není vůbec vidět?

Joj zas 🙂 je tam vidieť..... akurát ja to riešim od stola dobre? 🙂 je to externa spolupraca..... Môžem niekomu kto má skusenosti s 80ghz poslat tie foto aby mi povedal či tento stav dokáže zariadit stratu 30db signálu?

pastni nam tu foto dashbordu

tak signal na 5km s 60tkama pri vysilanem vykonu 0dBm je -45dBm a pokud jedes na +15dBm tak je signal -30dBm

+18db 5.23 km malo byt to byt cca -28 ....najlepsie na co sa dostali je -64.....

budete na bocnim laloku, je potreba to opatrane projet treba ve smeru (tzn tak pul pootoceni jemneho ladeni na obe strany max) a zjistit jestli nahodou nemate 2 maxima. Zkusit to na obou stranach - nejaka musi byt spatne nasmerovana.

Zameroval jsem to zatim jen na 1,5km, ale s velkyma antenama a vim jak je to smerove a ctvrt otocky na jemnem ladeni delalo signal -30dBm vs bez signalu. Na vypocitany signal mi chybi asi 2dBm na jedne strane a 3dBm na druhe strane a to uz jsem neresil.

je to ultra citlivý a 1/4 otáčky maticí je hodně. Nezapomeň že máš dvě osy, kolikrát se mi stalo že už jsem byl bezradný a přitom stačilo poladit druhou osu a pak znova k první a tak furt dokola. Klidně i hodinu zkejsneš na jedné straně. Doslova je to tak jak popisuješ. 30dB v háji a kde nic tu nic a pak najednou hop a +10dB k dobru a zase znova.

Erik tam má align přes notebook tak to použijte. Jak vidíš historii a top hodnoty tak je to podstatně lepší. Můžeš si totiž zamachrovat a povolit si jednu osu a hýbat s ní rychle ze strany na stranu a projedeš si to a uvidíš peaky, přizvedneš druhou osu a zase první osou projedeš sem a tam a uvidíš na historii kolik bylo max a takhle furt dokola. Lepší je když někdo ví co dělá a dokáže si ve 2D představit kde ve vyzařováku je a pak cítíš boční laloky a jak přes ně jedeš.

Nejspíš jste na hraně vyzařováku která se tváří jako hlavní lalok a mate vás to. Samozřejmě neladit obě strany na jednou.

Tohle krásně popisovali kluci z vumsu když porovnávali Erika vs siklu na sikludays ...
      Představ si jak vypadá ten vyzařovak ve 3D.
      Jsou to vlastně kružnice. Pokud jsi vertikálně mimo tak můžeš chytat boční lalok. ( Což je teda nejčastější příčina ). Z vlastní zkušenosti vím že na delší vzdálenosti se zaměřuje líp jak na kratší.

zdeneksvarc změnil název na Ericsson MINI-LINK 6352 inštalacia .

📡 Telekomunikace.cz