pardon v rychlosti som nenapisal anteny...samozrejme su to 60tky..... vyzera ze fresnel bude KO podla fotiek (ja som tam osobne nebol) montovali to chalani.... mozem to niekomu poslat na overenie? dakujem
Ericsson MINI-LINK 6352 inštalacia
midnight_man to jako vážně jdeš montovat 80tku tam kam není vidět? Jak udělají první namíření, když není vůbec vidět?
Joj zas je tam vidieť..... akurát ja to riešim od stola dobre?
je to externa spolupraca..... Môžem niekomu kto má skusenosti s 80ghz poslat tie foto aby mi povedal či tento stav dokáže zariadit stratu 30db signálu?
- Upraveno
pastni nam tu foto dashbordu
nerad by som..radsej na mail
tak signal na 5km s 60tkama pri vysilanem vykonu 0dBm je -45dBm a pokud jedes na +15dBm tak je signal -30dBm
+18db 5.23 km malo byt to byt cca -28 ....najlepsie na co sa dostali je -64.....
- Upraveno
https://uloz.to/file/Ih5Kpj8EPZeP/fresnel-png
cerveny stvorcek....
otazka dna....ten kopec a tie stromy...vadi/ nevadi? 80ghz ma malu fresnelu..ale aj tak hm!
budete na bocnim laloku, je potreba to opatrane projet treba ve smeru (tzn tak pul pootoceni jemneho ladeni na obe strany max) a zjistit jestli nahodou nemate 2 maxima. Zkusit to na obou stranach - nejaka musi byt spatne nasmerovana.
Zameroval jsem to zatim jen na 1,5km, ale s velkyma antenama a vim jak je to smerove a ctvrt otocky na jemnem ladeni delalo signal -30dBm vs bez signalu. Na vypocitany signal mi chybi asi 2dBm na jedne strane a 3dBm na druhe strane a to uz jsem neresil.
je to ultra citlivý a 1/4 otáčky maticí je hodně. Nezapomeň že máš dvě osy, kolikrát se mi stalo že už jsem byl bezradný a přitom stačilo poladit druhou osu a pak znova k první a tak furt dokola. Klidně i hodinu zkejsneš na jedné straně. Doslova je to tak jak popisuješ. 30dB v háji a kde nic tu nic a pak najednou hop a +10dB k dobru a zase znova.
Erik tam má align přes notebook tak to použijte. Jak vidíš historii a top hodnoty tak je to podstatně lepší. Můžeš si totiž zamachrovat a povolit si jednu osu a hýbat s ní rychle ze strany na stranu a projedeš si to a uvidíš peaky, přizvedneš druhou osu a zase první osou projedeš sem a tam a uvidíš na historii kolik bylo max a takhle furt dokola. Lepší je když někdo ví co dělá a dokáže si ve 2D představit kde ve vyzařováku je a pak cítíš boční laloky a jak přes ně jedeš.
Nejspíš jste na hraně vyzařováku která se tváří jako hlavní lalok a mate vás to. Samozřejmě neladit obě strany na jednou.
- Upraveno
Tohle krásně popisovali kluci z vumsu když porovnávali Erika vs siklu na sikludays ...
Představ si jak vypadá ten vyzařovak ve 3D.
Jsou to vlastně kružnice. Pokud jsi vertikálně mimo tak můžeš chytat boční lalok. ( Což je teda nejčastější příčina ). Z vlastní zkušenosti vím že na delší vzdálenosti se zaměřuje líp jak na kratší.
Jinak nám se pro rychlost zaměření osvědčilo, úhelník zámečnický ne plechový za 1000kč, přiložíme k rovině držáku. Na oko podél úhelníku nasměruju a jsem u hlavního vyzařováku do 5min. Většinou dolaďuje mě na dvakrát obě strany. U nižších pásem to tak moc není třeba. Jinak úhelník mám vyzkoušen na 1.5 i 4.2Km a nutno chápat co děláš. Ono tam může být i jen jeden vrchol celkem placatý a to jsi na vrcholu nebo spodku vyzařováku, ať si to vycuknou i nahoru dolu, jsou někde mimo.
jj na 80ghz je potřeba čas a klid.... občas se to povede za pár minut, ale to jsou spíš náhody... 4h zaměřování nejsou nic divného. Ono stačí aby stožár nebyl dokonale rovně a potom to po osách lítá docela nesmyslně a je to třeba dělat postupně jak popisuje hapi - prostě posunout o 1/10 otočky výšku a projet směr a znovu...