darklogic Kdyby někdo dal tip na konkrétní model puškohledu, který pasuje do toho držáku, tak bych to ocenil. O puškohledech vím prd 🙂
pintero darklogic Tohle vypadá, že bude pasovat na ten držák k nRay: https://www.balistas.cz/montaze-na-zbrane
svestka darklogic vzít držák a zajít s ním do spec. prodejny se zbraněmi, pro myslivce atd ... asi jediná jistota
hapi a to opravdu potřebuješ puškohled na nraye? Stejně funguje dodávaný plastový průzor. Jestli je ten zaměřený sajt na obrázku 1km tak prakticky stejně vidíš přes ten přípravek v balení.
basty Ciste nahodou neprisel nekdo na ten problem s tim obcasnym rozpojenim ptp spoje? Dela to jenom na nekterych. Nahodne jednou 2x za tyden v prumeru se spoj odpoji a hned pripoji zpatky. Verze jsou zkouseny vsechny i ten posledni v7.10. Je to i na LHG, i nray. Delky 600 a 1300m Diky
coolerman1 basty nam sa zacal rozpajat spoj na 300m ,avsak ked sme prisli pozriet na spoj tak sme boli prekvapeny 🙂
coolerman1 hapi zajtra rozoberiem a spravím foto niečo je vnútri ale spoj dlho išiel podľa mám aj bez paraboly bolo to nablízku a keď začalo pršať robilo to preoblem
tom_sek Potřeboval bych použít netinstal na nray ke kterému se fyzicky nedostanu, ale mám od něj přímo kabel. V návodech jsem zjistil že se musí zmáčknout tlačítko při rebootu. Lze tohle nahradit funkcí try-ethernet-once-then-nand? A ty rozsahy co používají na sítovku mají nějakou souvislost s tím co je aktuálně v jednotce nebo ne? Protože pokud je poškozená tak logicky na žádné IP nekomunikuje. Díky
hapi try-ethernet-once-then-nand funguje. Jenom pro první restart. Ty rozsahy definuješ v netboot tlačítku v netinstall aplikaci. V notebooku zakaž wifi, povol eth, nastav na eth třeba 192.168.0.2/24 a do netinstallu dopiš třeba 192.168.0.1.
Puski magic registrujeme jako EIRP. Nicméně nray by měl mít při nastavení EU country od novějších verzi eirp 40db. Jestli se neco nezmenilo
3com Puski Jak je to s vysilacim vykonem u nRAY vzhledem k nastaveni zeme meni se? ROS posledni verze 6
Puski 3com někde na verzi kolem 6.47-48 snižovali výkon pro EU aby to mělo 40db eirp. Když tam necháš třeba USA tak to pojede na max. Někde na wikine byla i tabulka všech produktů mikrotiku s eirp, ale teď ji za boha nemůžu najít. Bylo tam vyloženě u nray uvedeno 55db(40db EU)