basty Čau, prosím ty, kteří už mají jednotky o zkušenosti. Vykopávám: může někdo vyzkoušet jak se slyší 2 jednotky na jednom stožáru když jsou za sebou o 180° např? A zda dochází k nějakému ovlivňování? Díky
wwire Já jen přidám - bacha na tu nerez - je to utažené a kouslé už z výroby. Po boji a pomoci WD40 jsem teda vše povolil, promazal mazivem na nerez a už dobré. Ale v Mikrotiku pracuje asi banda idiotů ...
baz Jo ty nerez věci jsou nahouby už od dob LHG60. Řešení jednoduché - hned od nova vyměnit jejich nerezové matice za obyčejné pozinkované. Nepřirezne to díky tomu, že šroub je stále nerez, ale nekousne se to jako nerez+nerez a nemusí se to mazat. Náhradní třmen (pozinkovaný) k LHG60 roste zde, prodává se běžně: https://www.fischer-cz.cz/cs-cz/vyrobky/montazni-systemy/objimky-na-potrubi/trmen/trmen-etr/24422-etr-50-60
oto Mam spoj na 489 metrov , 6.47.1 , 64800 , rssi od -53 do -55, bezi 3 dni , link down 4x na par sekund, ale neviem preco lebo bol len slaby dazd. Doladene len cez ten pripravok co bol v baleni.
basty oto máš něco blbě, na lhg máme spoje 670m a nespadl snad v žádný dešti. Taky se mi osvědčily upgrady. Vylepšení tam jsou.
ludvik Z hlediska rádia je 6.47.6 stejná. A oproti předchozím NAPROSTO NESKUTEČNÁ. Nemám rád superlativy, ale porovnání je vztaženo k zařízení mikrotiku ... 6 dnů link uptime sice na jejich 60G znám (a dle mě jde i o kvalitu výroby, protože to až tak úplně na verzi FW nezávisí - některé starší jedou stable i na 6.43.14, ale některé ne), ale s tímhle prostě něco udělali. A jen maskování counteru či logu to nebude.
oto 6,47,1 tam bola od vyroby /chcel som ju otestovat/, samozrejme ak bude link casto down dam 6.47.6 .
oto Poprosim vas o realne skusenosti priepustnosti spoja nRAY cca na 500 - 700 metrov. A este pri kolkych Mbit sa zvysuje latencia. Potebujem postavit 500Mbit spoj. Dakujem.
okoun oto 500Mb tam vytočíš s malou latencí bez problému je ale otázka jestli těch 500Mb generuje pár lidí a nebo houf lidí 🙂 dále samozřejmě nad 500m počítat s tím že to silnej déšť sejme pokud bude na celé trase intenzita na radaru CHMI červená a víc 🙂
julian jenya Pokud bude provoz tvořen příliš velkým počtem malých paketů, tak nebude limitem přenosová rychlost rádia, ale CPU toho Mikrotiku, takovým omezením ta profi rádia zpravidla netrpí (chovají se více jako kus kabelu).