Ale má stožáru jsou třeba 3 ale sekne se jen jedno. A pokaždé to jedno samé. Výměnu jsme zatím nezkouseli
Mikrotik 60Ghz nRAY - zkušenosti, testy, fotky...
Opravdu se sekne tak, že nepřenáší data? My máme pár kusů LHG, které se občas zatváří tak, jako by nefungovaly (neodpovídají na ping, nelze získat data ze SNMP), ale provoz normálně běží. Po pár hodinách se to samo vrátí do normálu. Nesouvisí to s počasím a nepomáhá ani změna FW.
Nesekne rozpojí se to a spojí až po rebootu jedné jednotky.
Taky už jsem to potkal u nray ... v noci byla bouřka, nepršelo a ráno (4h po bouřce) se CPE jednotka odpojila a zůstala odpojená do restartu, nechápal jsem.
Na 60 GHz úplně normální. LHG i nRay. Ty, co máme ukostřené na zemnící svorku to téměř nedělají, ale taky se občas poštěstí.
Takže pro jistotu vždy watchdog pingající druhou stranu. To to jistí. Nicméně, častěji se nám objevuje jiná věc u WAPek - po výpadku proudu a znovunajetí nenaběhne 60GHz interface. Reboot a je to ok. Nechápu…
Prostě - MikroTik
- Upraveno
Další super vlastností na mk nray se mi děje to, že když je na baterkách dlouhodobě jedna strana a druhá se restartuje, tak se to má tendence nespojit se na plné modulaci. Jak obě restartuji tak se to spraví.
Mame jeden ptp spoj, ktory sa chova rovnako. Len tak prestane station odpovedat na ping, ale data tecu. Po vypnuti a zapnuti wlan60 interface na AP, sa station hned pripoji a okamzite odpoveda na ping, snmp aj sa da prihlasit cez winbox do mng.
JJ taky sem se s tim setkal... uplne stejny problem, ale konkretne u LHG60
- Upraveno
Obcas na jednom spoji se setkavam s problemem, ze vsechny parametry bezdratu jsou OK, Nic neni videt podezreleho, ale spoj jede max 30 - 60 Mbps...
Jedine ceho si jde vsimnout, tak jsou v iface klienta na strane AP TX dropy. Jakoze data co prichazely a bylo jich vice nez co spoj umel prenest, tak se neprenesly a droply.
Nesetkal se s nim nekdo?
pomohlo zakaz a povolit 60G iface a hned to jelo jak ma.
basty jeden spoj mi dělá že skočí procesor na 100% a pomůže právě vypnout zapnout w60g. Ale už se mi to dlouho nestalo po upgradu na 7.4.1. Nebo jsem to nezaregistroval, mám tam watchdog, když se to náhodou kousne. To nevím proč ale to mě ty 60ky často dělají taky a furt jedny a ty stejný kusy.
Na jakou největší vzdálenost vám to funguje?
Samozřejmě se zálohou. Díky
A co takhle 4 - 4,5km? Déšť nehraje roli. Backup linka.